Versetul zilei

22 septembrie 2014

Sunt eu, ceea ce vrea Dumnezeu sa fiu?


Sunt eu ceea ce imi doresc sa fiu?  De fapt, ce ne dorim sa fim?
Cand imi pun asemenea intrebare, bineinteles ca nu ma gandesc la cariera mea sau alte lucruri legate de pamant, vorbesc doar pe plan spiritual, pentru ca la urma, urmei este tot ce ma intereseaza.
 Sunt eu, ceea ce vrea Dumnezeu sa fiu? 
Intreaga noastra viata este intr-o permanenta schimbare si o permanenta transformare.
Intrebarea este, aceste transformari sunt in bine sau in rau?
Nu sunt decat doua alternative: fie ma las modelata de Domnul, fie ma adaptez la mersul acestei lumi.
Multi s-au adaptat acestui sistem si au ajuns sa fie orbiti spiritual facand o inversare de prioritati, apreciind alt sistem de valori, insa valorile lui Dumnezeu difera de valorile lumii pe care noi am ajuns sa le apreciem atat de mult. Uneori chiar tindem sa fim la inaltimea standardelor acestei lumi si dupa cum bine vedem intreaga societate este in declin, ori a tinde spre ceva care ma duce in jos si nu in sus, atunci cu siguranta am parasit sistemul de valori al lui Dumnezeu.
 Influenta lumii isi pune amprenta asupra multor crestini si din pacate adevaratele valori pe care trebuie sa le apreciem si sa le iubim sunt inlocuite de valorile lumesti.Uneori ajungem chiar noi sa coboram standardele lui Dumnezeu si sa promovam gunoaiele acestei lumi, insa Dumnezeu ne-a creat cu un scop si are un scop cu fiecare, iar inaintea Lui fiecare din noi suntem o valoare. 
 Suntem o valoare pentru ca El Insusi ne-a dat valoare prin jertfa de la Calvar!
Insa uneori este nevoie de o modelare in viata noastra pentru a fi ceea ce Dumnezeu vrea sa fim.
Modelarea facuta de Dumnezeu este uneori dureroasa, dar finalul ei este minunat. Vom parcurge diferite etape, vom trece prin diferite momente, insa trebuie sa privim dincolo de ceea ce vedem astazi.
Vom urca pe muntele Tabor, insa vom trece si prin Valea Plangerii. 
Cati oare nu am cunoscut si muntele si valea?
Dar cati  am simtit ca El este pastorul nostru chiar si in Valea Plangerii?
Psalmul 23 spune: "Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morţii, nu mă tem de niciun rău, căci Tu eşti cu mine"
Va fi cu noi si atunci cand vom avea  bucurii, insa va fi cu noi si in necaz, va fi si in belsug, dar va fi si in saracie. Nu ma tem...caci Tu esti cu mine!
Atunci cand intelegem care este voia Domnului cu privire la viata noastra si acceptam sa ne modeleze si sa ne transforme in ceea ce El doreste sa fim, chiar daca  aceasta operatie de prelucrare nu este intotdeauna dupa placul meu, desi este benefica pe viitor, atunci cei din jur vor putea vedea in noi o asemanare intre noi si Hristos.
Ori nu asta este si dorinta noastra?  "Sa seaman cu Tine tot mai mult..."

Modelarea este un proces si pentru altii poate fi un proces mai lung sau mai scurt al acestei prelucrari pe care o face Dumnezeu, dar trebuie sa stim ca in functie de ascultarea noastra, depinde cat va dura aceasta perioada. 
Tot ce incepe, El duce la bun sfarsit!
Important este sa intelegem Voia Sa si s-o acceptam.
 Sa cautam sa cunoastem ce vrea Dumnezeu de la noi si sa  dorim sa fim, ceea ce El vrea sa fim.
Cel fără prihană înverzeşte ca finicul şi creşte ca cedrul din Liban. Cei sădiţi în Casa Domnului, înverzesc în curţile Dumnezeului nostru.Ei aduc roade şi la bătrâneţe, sunt plini de suc şi verzi, ca să arate că Domnul este drept,
El, Stânca mea, în care nu este nelegiuir
e.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu