Versetul zilei

21 septembrie 2014

Cauta locul si timpul potrivit!

Nu sunt atat de batrana, insa nu sunt nici asa tanara incat sa nu realizez ca traiesc niste vremuri asa cum nu le-am trait pana acum.
 Traim intr-o lume atat de agitata, plina de zgomot, o lume care este intr-o permanenta criza de timp, o lume care mai tot timpul este in schimbare.
Vremurile in care traim ne pot afecta foarte serios si din pacate, toate aceste elemente  pot contribui la deteriorarea starii noastre.Pot afecta  foarte usor crezul si ideologia noastra, ne pot zdruncina principiile, ne pot face sa renuntam foarte usor, pot face sa ne pierdem echilibrul, ne pot face uneori sa ajungem chiar sa-L parasim pe Dumnezeu, dar toate acestea se pot intampla doar acelora care nu L-au pus  la temelia vietii, pe Isus Hristos.
Jim Elliot, misionarul care a fost martirizat, a scris in jurnalul sau:
"Eu cred ca diavolul si-a facut prioritate din a avea monopolul asupra a trei elemente: zgomot, graba si multimi. Satan este destul de constient de puterea linistii"
Intr-adevar, aceasta ar fi starea omenirii descrisa in trei cuvinte: zgomot, graba si multimi.
Totul in viteza, zgomot cat mai tare si lume cat mai multa.
Vocea Domnului cu siguranta nu o putem auzi in zgomotul lumii, insa nici linistea in care Il putem auzi pe Dumnezeu, diavolul nu ingaduie sa o avem si chiar lupta aprig sa nu o putem avea.
Moise a cerut sa vada slava lui Dumnezeu si iata raspunsul Domnului:
„Iată un loc lângă Mine; vei sta pe stânca"
Iata un loc....un loc, unde sa poti sa-I vorbesti lui Dumnezeu si Dumnezeu sa-ti vorbeasca tie.
Insa, tocmai acest loc nu-i place diavolului.Nu-i place pentru ca stie ca in astfel de locuri capeti puterea necesara. Aici capeti liniste sufleteasca si duhul tau devine linistit. Tocmai de aceea se lupta sa nu ai pare de un timp linistit, pentru ca stie ca toate acestea sunt elementele esentiale in relatia cu Dumnezeu.
In asemenea locuri Dumnezeu iti vorbeste, aici auzi vocea Lui, aici auzi susurul bland al Duhului Sfant, aici recapeti echilibrul, aici traiesti experiente unice cu Tatal, aici este locul unde Dumnezeu ne transforma, aici suntem in atelierul Lui si ne prelucreaza caracterul.
Multi sunt foarte dezamagiti si noi insine trecem prin momente in care suntem deznadajduiti, insa Cuvantul ne spune la cine sa alergam si in cine sa ne incredem. 
Indiferent de agitatia in care traiesti cere-i un loc, cauta un loc, un loc unde sa auzi si unde sa poti fi auzit. 
Dumnezeu vorbeste si azi, insa niciodata  nu-L vei putea auzi in zgomotul de afara, nici tu si nici eu.
Puterea revarsata asupra noastra in acel loc ne va face sa trecem biruitori prin incercarile care ne stau inainte. Multe incercari au fost, multe vor veni, insa duhul smerit si zdrobit El il va inviora, pentru ca asa a promis.
„Eu locuiesc în locuri înalte şi în sfinţenie; dar sunt cu omul zdrobit şi smerit, ca să înviorez duhurile smerite şi să îmbărbătez inimile zdrobite"
El invioreaza, El imbarbateaza, insa noi trebuie doar sa cautam locul si timpul potrivit.
Unde este locul potrivit?
Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.
Cand este timpul potrivit?
El hotărăşte din nou o zi: „astăzi” !
Astăzi, dacă auziţi glasul Lui, nu vă împietriţi inimile!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu