Versetul zilei

11 iunie 2014

Irak, o tara cu un rol important in zilele din urma!

Nici o alta natiune nu este atat de des amintita in Biblie ca natiunea ISRAELULUI.Stim ca Israelul este poporul ales de Domnul si in mod special, la revenirea Domnului, Israelul are un rol deosebit. Insa asa vrea sa privim putin si spre natiunea lui ISMAEL, musulmanii. Daca ne uitam pe paginile Scripturii vedem ca aceasta natiune ocupa locul al doilea, ca importanta in zilele sfarsitului.Bineinteles ca in Biblie nu este folosit cu numele de IRAK, ci este folosit ca Asiria, Tara Sinear sau Mesopotamia si are asezarea intre cele doua rauri  "Tigru si Eufrat". Mai este intalnita in Biblie si sub denumirea de Babilon.
Dar de ce atata importanta si acestei natiuni?
Dar şi cu privire la Ismael te-am ascultat. Iată, îl voi binecuvânta, îl voi face să crească şi îl voi înmulţi nespus de mult; doisprezece voievozi va naşte, şi voi face din el un neam mare.
Geneza 17:20

Ne indoim noi oare de fagaduinta Domnului?

Uitandu-ma in Biblie sa vad tot ceea ce este legat de aceasta natiune am gasit urmatoarele:
Primii oameni ADAM SI EVA au fost creati de Dumnezeu in Irak!
Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.
Geneza 2:7-8 
  GRADINA EDENULUI  a fost asezata in Irak!
Un râu ieşea din Eden şi uda grădina; şi de acolo se împărţea şi se făcea patru braţe.Numele celui dintâi este Pison; el înconjoară toată ţara Havila, unde se găseşte aur.
Geneza 2:10-11
Tot in Irak este descoperit pentru prima oara, Satan! 
Şarpele era mai şiret decât toate fiarele câmpului pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: „Oare a zis Dumnezeu cu adevărat: „Să nu mâncaţi din toţi pomii din grădină”?"....
si continua textul in Geneza 3 pana la vers. 6  
 Bazele Cetatii Babilon si turnul Babel a fost construit in Irak!
Nimrod a fost unul din cei care a inceput sa fie puternic pe pamant.
Cuş a născut şi pe Nimrod: el este acela care a început să fie puternic pe pământ.  El a fost un viteaz vânător înaintea Domnului; iată de ce se zice: „Ca Nimrod, viteaz vânător înaintea Domnului.” El a domnit la început peste Babel, Erec, Acad şi Calne, în ţara Şinear.   
Geneza 10:8-10
Tot pământul avea o singură limbă şi aceleaşi cuvinte.
Pornind ei înspre răsărit, au dat peste o câmpie în ţara Şinear; şi au descălecat acolo.
Şi au zis unul către altul: „Haidem! să facem cărămizi şi să le ardem bine în foc.” Şi cărămida le-a ţinut loc de piatră, iar smoala le-a ţinut loc de var. Şi au mai zis: „Haidem! să ne zidim o cetate şi un turn al cărui vârf să atingă cerul şi să ne facem un nume, ca să nu fim împrăştiaţi pe toată faţa pământului!”
Geneza 11:1-4
Sa nu uitam ca Avraam isi avea originea din Irak!  
Ştefan a răspuns: „Fraţilor şi părinţilor, ascultaţi! Dumnezeul slavei S-a arătat părintelui nostru Avraam, când era în Mesopotamia, înainte ca să se aşeze în Haran.
Şi i-a zis: „Ieşi din ţara ta şi din familia ta şi du-te în ţara pe care ţi-o voi arăta.”
El a ieşit atunci din ţara haldeilor şi s-a aşezat în Haran. De acolo, după moartea tatălui său, Dumnezeu l-a strămutat în ţara aceasta, în care locuiţi voi acum. Din ţara aceea nu i-a dat nimic în stăpânire, nici măcar o palmă de loc, ci i-a făgăduit că i-o va da în stăpânire lui şi seminţei lui după el, măcar că n-avea niciun copil.
Dumnezeu i-a spus că sămânţa lui va locui într-o ţară străină, va fi robită şi va fi chinuită patru sute de ani.
  Sotia lui Isaac era din Irak!

"....şi te voi pune să juri pe Domnul, Dumnezeul cerului şi Dumnezeul pământului că nu vei lua fiului meu o nevastă dintre fetele canaaniţilor, în mijlocul cărora locuiesc, ci te vei duce în ţara şi la rudele mele să iei nevastă fiului meu, Isaac”..... (vers. 10)Robul a luat zece cămile dintre cămilele stăpânului său şi a plecat, având cu el toate lucrurile de preţ ale stăpânului său. S-a sculat şi a plecat în Mesopotamia, în cetatea lui Nahor
   Geneza 24:3-4 si 10
Primul imperiu mondial era in Irak! 
 In al treilea an al domniei lui Ioiachim, împăratul lui Iuda, Nebucadneţar, împăratul Babilonului, a venit împotriva Ierusalimului şi l-a împresurat. Domnul a dat în mâinile lui pe Ioiachim, împăratul lui Iuda şi o parte din vasele Casei lui Dumnezeu. Nebucadneţar a dus vasele în ţara Şinear, în casa dumnezeului său, le-a pus în casa vistieriei dumnezeului său.
Daniel 1:1-2 
Daca  ne gandim la trezire, stim ca cea mai mare trezire facuta vreodata a avut loc in Irak, in Ninive!
Capitolul 3 din Iona descrie acest lucru. 
Scoală-te, du-te la Ninive, cetatea cea mare, şi vesteşte acolo strigarea pe care ţi-o voi da!
...
Oamenii din Ninive au crezut în Dumnezeu, au vestit un post şi s-au îmbrăcat cu saci, de la cei mai mari până la cei mai mici.  (vers.2 si 5)
Daca ne uitam la profetii, cartea Naum contine o profetie scrisa pentru o cetate din Irak! 
Din tine, Ninive, a ieşit cel ce urzea rele împotriva Domnului, cel ce făcea planuri răutăcioase, vers.11 
Cartea Apocalipsa contine profetii despre natiunea Irakului, Babilonul cel vechi! 
Nu am sa citez eu, dar va rog sa cititi cap. 17 si 18 
Iata de ce Irakul are un rol mare in vremea din urma. Nici o alta natiune nu a avut atatea profetii legate de tara sa.Asadar, suntem datori sa ne rugam si pentru natiunea musulmana. Citind stirile care vin din aceasta tara, iata ca Domnul lucreaza cu putere si la ora actuala este tara unde chiar cu pretul vietii, tot mai multi trec de la islam la crestinism. Printre acesti oameni, Dumnezeu se descopera intr-un mod supranatural, au vedenii si vise si tot mai multi merg pe calea lui Isus, slava Domnului. Portile orasului Mecca sunt inchise pentru Evanghelia lui Isus, insa Duhul Sfant patrunde si despica orice zid.
Iata cateva marturii, insa ele sunt mult mai multe.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu