Versetul zilei

7 februarie 2014

Dreptate sau mila?

E vineri...e liniste  si ma bucur cand am ocazia sa mai pot scrie cate un cuvant pe blog, ma bucur cand pot citi, ma bucur cand pot sa ma apropii de Domnul, chiar daca sunt intr-un birou si nu intr-o biserica.
 Domnul este prezent in inima oricui Il cauta.

Imi amintesc ca nu de putine ori am auzit in rugaciunile multor persoane cerand Domnului sa le faca dreptate.Daca stau bine si ma gandesc si eu am avut momente cand am cerut asa ceva, insa multumesc Domnului inca o data ca nu imi raspunde la toate rugaciunile, pentru ca daca ar fi facut-o.... azi eram la 2 metri sub tarana.
 Daca ne gandim la consecintele care  vin asupra noastra, in cazul in care Dumnezeu ar implini cererea noastra de a ne face dreptate, cred ca nu am mai cere niciodata asa ceva in rugaciune.
Cand  ne gandim la Dumnezeu, stim ca El este un Dumnezeu sfant si drept, si asa si este. Insa daca cerem sa ne faca dreptate, dupa dreptatea Sa, ar fi vai-si-amar de noi.
Pilda din Matei 20 cu acei lucratori care au fost pusi sa munceasca in vie, este un exemplu de nedreptate. Este ca si cum, eu muncesc 30 de zile, colegul  meu munceste 2 zile...si la salar primim egal, asa-i?
Ba mai mult pilda incepe cu aceste cuvinte, " Fiindcă Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un gospodar care a ieşit dis-de-dimineaţă să-şi tocmească lucrători la vie.", si continuarea o citim in cap.20 din Matei.
Pai unde este dreptatea lui Dumnezeu se intreaba multi...? Cum sa fie Imparatia asemanata cu acest gospodar? Si iata ca asa este!
Am sa fac o mica demonstratie in privinta mea, desigur. 
Daca cer Domnului sa imi faca dreptate, bineinteles ca atunci cand cer ma gandesc la o anumita problema unde eu consider ca am fost nedreptatita, si Domnul imi asculta rugaciunea, insa El va face dreptate in toate lucrurile.Ori daca ma gandesc la acest verset, 
"Fiindcă plata păcatului este moartea..."...nu mai sunt sigura ca vreau sa imi faca dreptate.Oare saptamana aceasta chiar nu am pacatuit cu nimic...? Saptamana trecuta am fost desavarsita..?
 Daca sunt sincera cu mine insami, nu stiu daca am sa mai insist eu sa imi faca dreptate!
Eu n-am sa ma m-ai rog sa imi faca dreptate, in schimb am sa ma rog sa ii fie mila de mine.
Daca dreptatea lui Dumnezeu merge pana la un anumit punct....mila Lui trece de acesta.
Dreptatea este corecta, in schimb mila este partinitoare si ea este data de Dumnezeu doar aceluia cui doreste El sa o dea.
Mila lui Dumnezeu mai este data si aceluia care o cere. Uneori oamenii sunt prea mandri sa ceara mila, considera ca s-ar injosi, s-ar umili, ori a cere mila lui Dumnezeu nu este un act de injosire. 
Care este vrednic, incat Dumnezeu sa lucreze cu noi cu dreptate?
Eu una nu sunt.....si cred dragul meu cred ca in aceeasi situatie esti si tu.
Plata păcatului este moartea, insa slava Domnului Isus ca este mijlocitor intre noi si Dumnezeu, si astfel putem beneficia de mila Lui.
 Cunosc un caz concret, incat a fost prea mandru sa implore mila lui Dumnezeu...si a pierit....si ma doare acest lucru.A considerat ca e un act de injosire....nu a vrut sa se umileasca, si....s-a dus.
Oameni buni...nu Dumnezeu are nevoie de noi, ci noi avem nevoie de El si de mila Lui.
MILA este un dar pretios a lui Dumnezeu pentru noi. Dupa ce citim acest verset, plata păcatului este moartea, avem continuarea  lui care ne aduce in suflet o nadejde mareata,
"...dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru"

Traim inca vremuri in care Dumnezeu are mila de noi, insa nu inchei inainte de a mai spune odata....
"ASTAZI CAND INCA STA PE TRONUL MILEI, IMPLORA-L SA AIBE  MILA DE TINE SI DE CASA TA, PENTRU CA IN CURAND  VINE VREMEA IN CARE DUMNEZEU VA PARASI TRONUL MILEI SI VA TRECE PE TRONUL DE JUDECATOR"



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu