Versetul zilei

29 august 2013

Criza materiala sau criza spirituala !

Peste tot se aude vorbindu-se de criza. Zilnic se pun intrebari, in stanga , in dreapta, aud pe-aici prin birou...cum va merge?....e criza....mai rezistati?
 Am stat si m-am gandit ce inseamna oare criza? E dureroasa? Cat este de dureroasa?
Care este mai dureroasa criza materiala, financiara sau cum s-o numi, ori criza spirituala?
Multi se plang de situatia prin care trec, dar nu am auzit pe nimeni sa planga de faptul ca trece prin criza spirituala.
Criza pe plan material poate fi depasita doar atunci  daca esti matur in Hristos. Poate te intrebi ce legatura este intre lipsa banilor tai si credinta ta in Hristos...?!
Spre deosebire de criza spirituala care nu are dureri, criza materiala si financiara are dureri  care sunt manifestate si exteriorizate. Daca nu ai bani este clar ca nu poti cumpara mancare si posibil sa ai dureri de stomac. Fiind crestin, dar nu religios, ci crestin matur in Hristos, vei putea intelege de ce este  ingaduit sa treci si prin asemenea momente.
In Filipeni 1:29 avem scris un verset:
Căci, cu privire la Hristos, vouă vi s-a dat harul nu numai să credeţi în El, ci să şi pătimiţi pentru El.
A trece prin suferinta este un har! Greu de inteles, asa-i! Greu de inteles si de acceptat pentru cei care nu-l  cunosc si nu-L inteleg pe Dumnezeu, insa pentru cel credincios nu este greu de acceptat.
Imi amintesc de versurile unui cantec vechi:
"Caci pentru mine a trai este Hristos
Iar a muri, o da e un castig...."
Moartea considerata un castig!
Nu stiu in ce criza te gasesti astazi, intr-o criza materiala sau spirituala. Daca te afli intr-o criza materiala, stiu ca aceasta poate fi depasita.
 Daca esti ancorat in Hristos, orice situatie alaturi de El o vei depasi, pentru ca El te va ajuta. 
El a promis ca va fi cu noi in orice vreme. Nu ma intreba cum....pentru ca nu stiu cum te va ajuta, dar stiu un singur lucru....stiu ca El  tine si isi indeplineste toate promisiunile.
Insa, cea mai dureroasa criza, este criza spirituala. Daca esti intr-o astfel de criza, atunci nici criza materiala nu o vei putea depasi, pentru ca fara El noi nu putem face nimic.
Ioan 15:5
Eu sunt Viţa, voi sunteţi mlădiţele. Cine rămâne în Mine şi în cine rămân Eu aduce mult rod; căci despărţiţi de Mine nu puteţi face nimic.
Dragul meu, poate nu te gasesti intr-o criza materiala, poate iti merge bine iar partea spirituala nu te intereseaza si spui ca tu nu ai nevoie de Hristos, vreau sa iti spun ca te inseli crezand acest lucru.
Nu uita, tot ceea ce ai este tot datorita LUI.Noi nu avem puterea de a supravietui fara de El.
 In  cartea lui  Pavel scrisa catre Timotei sta scris:
Căci noi n-am adus nimic în lume, şi nici nu putem să luăm cu noi nimic din ea.
 1 Timotei 6:7
Tot ce ai realizat, tot ce ai nu vei lua nimic cu tine. Dar este un singur lucru pe care-l vei lua:
SUFLETUL TAU!

Marcu 8:36
Şi ce foloseşte unui om să câştige toată lumea, dacă îşi pierde sufletul?
Daca sufletul tau nu este asigurat...ai pierdut totul!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu