Versetul zilei

30 august 2013

BIBLIA singura carte careia nu i-au fost facute update-urile!

Să ştii că în zilele din urmă vor fi vremuri grele. Căci oamenii vor fi iubitori de sine, iubitori de bani, lăudăroşi, trufaşi, hulitori, neascultători de părinţi, nemulţumitori, fără evlavie, fără dragoste firească, neînduplecaţi, clevetitori, neînfrânaţi, neîmblânziţi, neiubitori de bine, vânzători, obraznici, îngâmfaţi; iubitori mai mult de plăceri decât iubitori de Dumnezeu;având doar o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea. 
 Depărtează-te de oamenii aceştia.
2 Timotei 3:1-5

Iata un text pe care il auzim tot mai des, citit in biserica, auzit la radio sau poate chiar noua ne este descoperit.
Pavel ne instinteaza prin Duhul Sfant despre aceste vremuri si cu cat venirea se apropie, acestea vor fi tot mai grele sau invers, cu cat vedem aceste lucruri intamplandu-se tot mai accentuat, trebuie sa stim ca revenirea lui Isus este tot mai aproape.
Acuma poate ne intrebam, ce legatura avem noi crestini cu toate acestea?
Eu cred ca avem, pentru ca Pavel nu se refera la cei de-afara, ci la cei din interior, cei care ne sunt alaturi in biserica, cei care Il cunosc pe Dumnezeu, cei care se numesc "crestini", cei care slujesc alaturi de noi.
Astazi intalnim tot felul de invataturi si tot felul de invatatori, cu alte cuvinte pentru cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu, este foarte greu sa faca deosebirea intre adevaratii slujitori si slujitorii falsi, dar Duhul Sfant ne poate descoperi aceste lucruri, trebuie doar sa avem calauzirea LUI.
In urma cu o saptamana, una dintre fetele tinere care-L slujesc pe Domnul  cantand in corul bisericii noastre, imi spunea una din experientele sale pe care le-a avut recent. A fost invitata la un concert crestin, la Oradea.Au format o masina de tineri si s-au dus.Ajunsa acolo cu mari asteptari atat ea cat si cei care o insoteau, au fost de-a dreptul dezamagiti sau mai bine zis socati.
Imi spunea:
"am iesit afara cerandu-mi iertare la Dumnezeu pentru ca aveam constiinta incarcata, de ce sunt in acel loc. Am crezut ca sunt in iad, desi cuvintele melodiilor, Il pronuntau din cand in cand pe Dumnezeu"

Acuma vin eu si ma intreb, oare in cate locuri nu se cheama Numele lui Dumnezeu, dar prezenta Lui nu este simtita?
Un loc unde Duhul lui Dumnezeu este acolo, nu are cum sa nu atinga inimi, nu are cum sa nu sensibilizeze sufletele noastre, nu are cum sa nu ne zdrobeasca, nu are cum sa nu ne descopere starea pacatoasa in care suntem...!
Sincer sunt uimita de tot ceea ce vad in jurul meu, cu toate ca Scriptura ne vorbeste de aceste lucruri.
Divorturile in randul crestinilor este in varful apogeului, si totul este ca ceva normal. 
Dupa cateva cazuri petrecute in urma cu cateva luni despre care am aflat si care la vremea respectiva m-au uimit, pentru ca toate aceste cupluri au fost implicati activ in slujire in biserica, in urma cu 3 saptamani un alt cuplu dintr-o biserica, un cuplu care parea foarte solid si bine inchegat, s-a destramat. Aseara am avut din nou socul sa aflu despre o alta pereche, care s-au despartit, ba mai mult in iarna s-a nascut al doilea copilas in aceasta familie, desi toate cuplurile aveau ani buni de casnicie in care existau si copii.
Tragedia este ca in toate aceste cupluri, TOTI merg mai departe ca fiind foarte credinciosi, cu numele domnului pe buze si  totul, ca si cum nu s-a intamplat nimic.Pur si simplu nu mai merge relatia, si este normal acest divort, spun ei! Ba mai mult spunea una din acele persoane:
"sincer sunt foarte bine, sunt fericita si relatia mea cu Hristos s-a imbunatatit vizibil"
Oare care hristos? HRISTOSUL despre care scrie in Biblia mea si cred ca si in Biblia ta, uraste despartirea in casatorie.
Eu nu inteleg nimic din toate acestea si nici nu vreau sa le inteleg, asta poate pentru ca  nu am "update-ul " facut, la aceste vremuri....ca asa mi s-a zis (de unele persoane), ma iau dupa o Biblie careia nu i s-au facut "update-urile" conform vremurilor in care traim !!!

Indiferent de vremuri, DUMNEZEU ESTE ACELASI, si Cuvantul Sau nu se schimba in veci.

Imi amintesc de anii mizerabili in care traim departe de Dumnezeu, in care cel rau m-a orbit sa traiesc in pacat, dar cu toate acestea mi-a fost frica sa mai declar ca sunt crestina, pentru ca stiam ca ceea ce fac nu este pe placul Domnului si m-am gandit ca, spunand ca sunt crestina ii fac si pe ceilalti de rusine, asa  ca am spus cu nerusinare cand eram intrebata: "eu nu mai sunt pocaita".
 Stiu ca acest lucru nu m-a scutit cu nimic facandu-ma mai putin vinovata de ceea ce am facut, dar dau slava Domnului ca doar datorita Harului Sau, sunt astazi ceea ce sunt, o faptura noua in Hristos.

Diavolul lupta cu putere si se pare ca reusita cea mai mare astazi este prin orbirea spirituala a credinciosilor.
Biblia spune in Isaia 5:20
Vai de cei ce numesc răul bine, şi binele, rău, care spun că întunericul este lumină, şi lumina, întuneric, care dau amărăciunea în loc de dulceaţă, şi dulceaţa în loc de amărăciune!
Societatea in care traim promoveaza toate aceste lucruri rele care sunt in contradictie cu Scriptura si cu standardele lui Dumnezeu.
Ca si crestini sunt chemati sa veghem, sa fim treji pentru ca diavolul se lupta ca un leu cu cei alesi de Domnul.
Lupta este mare si imi amintesc de cateva versuri ale unui cantec,
"M-ai lupta frate lupta, lupta nu te da batut
Spre tara luminii nainte, cu ravna si avant
Stai treaz si vegheaza intr-una, pana in zori de zi,
C-atunci primi-vei cununa, cand DOMNUL va veni !"

Dumnezeu sa ne ajute sa ramanem vegheatori pana la capat, iar cununa care ne-a fost pregatita sa ne-o poata inmana chiar Maiestatea Sa, regele ISUS !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu