Versetul zilei

8 aprilie 2013

Hrana ta zilnica !

8 Aprilie
2 Samuel 1.17-27

Departe de a se bucura de nenorocirea care-1 ajunsese pe rivalul şi prigonitorul său, David compune pe această temă un mişcător cântec de jale. Acest „Cântec al Arcului" laudă calităţile omeneşti ale lui Saul: puterea, generozitatea, popularitatea lui. Şi, acoperindu-i răutatea împăratului, din pricina căreia suferise atât de mult până atunci, David ar dori totodată, dacă este posibil, să ascundă înfrângerea care ar alimenta bucuria şi dispreţul din partea vrăjmaşilor Domnului: „Nu spuneţi în Gat..." (v. 20).
Ne este necesar să învăţăm, ca şi fiii lui Iuda (v.18), lecţiile pe care le oferă acest „Cântec al Arcului": să plângem cu cei nenorociţi; să căutăm lucrurile bune la aceia care nu ne plac; să ne abţinem să vorbim ce ştim că este neplăcut despre cineva; mai presus de orice, să acoperim neajunsurile surorilor şi fraţilor noştri, pentru o bună mărturie a poporului lui Dumnezeu în faţa lumii (1 Petru 4.8).
Apoi inima lui David, copleşită de durere, se exprimă avându-1 ca subiect pe Ionatan. Dragoste minunată, plină de farmec; cu toate acestea, palidă imagine a dragostei lui Hristos;
dragoste nemărginită, de care nimic - nici chiar moartea - nu ne va putea despărţi niciodată 
(Romani 8.38, 39).

Un comentariu:

  1. Dragostea...e mai tare ca moartea.
    O zi cu binecuvântări divine, îţi doresc, draga mea!

    RăspundețiȘtergere