Versetul zilei

17 februarie 2013

Ulei in candela !

 Atunci Împărăţia cerurilor se va asemăna cu zece fecioare care şi-au luat candelele şi au ieşit în întâmpinarea mirelui. Cinci din ele erau nechibzuite, şi cinci înţelepte. Cele nechibzuite, când şi-au luat candelele, n-au luat cu ele untdelemn; dar cele înţelepte, împreună cu candelele, au luat cu ele şi untdelemn în vase.
 Fiindcă mirele zăbovea, au aţipit toate şi au adormit.
 La miezul nopţii, s-a auzit o strigare: „Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!”
Atunci toate fecioarele acelea s-au sculat şi şi-au pregătit candelele.
 Cele nechibzuite au zis celor înţelepte: „Daţi-ne din untdelemnul vostru, căci ni se sting candelele.”
 Cele înţelepte le-au răspuns: „Nu; ca nu cumva să nu ne ajungă nici nouă nici vouă; ci mai bine duceţi-vă la cei ce vând untdelemn şi cumpăraţi-vă.”
Pe când se duceau ele să cumpere untdelemn, a venit mirele: cele ce erau gata au intrat cu el în odaia de nuntă şi s-a încuiat uşa.
 Mai pe urmă, au venit şi celelalte fecioare şi au zis: „Doamne, Doamne, deschide-ne!”
 Dar el, drept răspuns, le-a zis: „Adevărat vă spun că nu vă cunosc!”
Vegheaţi, dar, căci nu ştiţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului.

Desi este duminica, m-am trezit in zori , dornica sa citesc ceva inainte de a merge la adunare.
„Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!”
Cred ca mai cutremurator mesaj pentru unii, si mai fericit pentru altii, nu exista.
Unii doresc venirea Mirelui, altii sunt ingroziti ca se apropie ziua cea mare. Si totusi, desi sunt ingroziti nu fac nimic in acest sens, nimic ca sa-si puna viata in randuiala pentru a putea intampina pe Mirele, pe Isus Hristos.
Citind pilda aceasta, mi-am dat seama ca si noi, bisericile noastre, familiile noastre, suntem in aceeasi situatie, asemanatoare cu a celor  zece  fecioare.
Zece fecioare, cinci intelepte cu ulei in candela si cinci neintelepte care au atipit si li s-a terminat uleiul.
Crestini intelepti, nascuti din nou care vegheaza ca uleiul din candela(adica DUHUL SFANT) sa il aibe aprins in inima lor in permanenta, si crestini cu numele care nu sunt nascuti din nou.
„Iată mirele, ieşiţi-i în întâmpinare!”.....S-ar putea sa fim intr-o familie si sa nu putem iesi in intampinare toti, s-ar putea sa mergem la aceeasi biserica, si totusi sa nu putem iesi toti inaintea LUI.....!?
Dragul meu, cat ulei ai in candela.....? Mai ai...s-au s-a terminat?
Domnul s-ar putea sa vina la noapte si sa trebuiasca sa iesi in intampinarea LUI, poate ca mai intarzie pe drum, nu stiu......
Cum arde lampa ta?
Poate ca uleiul e pe terminate si lampa abia mai palpaie ,sau  poate ca s-a stins.
E momentul sa iti verfici uleiul din candela. Mai arde in tine aceea dorinta dupa Cuvantul lui Dumnezeu, mai doresti sa Il intalnesti pe Mirele drag, mai  ai dorinta sa stai in partasie cu fratii tai, mai arde in tine dorul sa vorbesti si altora despre Isus si despre modul minunat in care te-a salvat pe tine......?
Sunt cateva intrebari, dar ele pot continua....
Poate te numesti crestin si  mergi intr-o adunare, poate canti, poate predici si totusi Duhul Sfant  nu locuieste in tine, ba mai mult tagaduiesti lucrarea LUI...
Vine Mirele....si strigi si tu ca cele cinci fecioare „Doamne, Doamne, deschide-ne!”
 Dar el, drept răspuns, le-a zis: „Adevărat vă spun că nu vă cunosc!” ...dar Doamne, am cantat, am mers in fiecare duminica la adunare....cum???
...si iata ca totusi NU !
In intampinarea Mirelui nu se iese oricum, nu iesim cu fata buimacita de somn (crestini care au uitat ca mai poarta acest nume, crestini care duminica au o viata sfanta in biserica, iar peste saptamana traiesc dupa bunul plac condusi de pofta firii). In fata Lui nu se iese fara  ulei in candela (crestini care  nu se inchina in DUH si in ADEVAR, crestini care fac doar spectacol in biserica, dar lucrarea lor este lipsita de prezenta Duhului),si asta se simte. O lucrare care este facuta sub ungerea divina, esti cutremurat in prezenta ei, pentru ca stii, Domnul este prezent in acel loc.
Vegheaţi, dar, căci nu ştiţi ziua, nici ceasul în care va veni Fiul omului, vegheati este indemnul Scripturii.Nimeni nu stie ziua, nici ceasul, dar un lucru este cert, DOMNUL VINE SI EL NU VA ZABOVI.
Este ziua cand inca mai putem  vedea starea lampii noastre, putem vedea cat ulei mai avem s-au daca mai avem.
Eu imi doresc sa nu  ratez intalnirea, si cel mai mult imi pasa ce zice Domnul si nu ce zic cei din jur.
Nu rata intalnirea cu Mirele. Cu ani in urma ti-ai propus sa ii iesi in intampinare....azi mai ai convingerea ca esti gata de intalnire?
Domnul sa ne ajute pe fiecare sa fim treji la venirea LUI si sa avem ulei in candela !





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu