Versetul zilei

14 februarie 2013

Pecetluit de Dumnezeu !

" El ne-a pecetluit si ne-a pus  in inima arvuna Duhului "  
2 Corinteni 1:22
In dictionar expresia"ARVUNA", inseamna acont sau avans ca si garantie. "El ne-a pecetluit si ne-a pus  in inima ca si  garantie  Duhul Sfant, garantia ca prin El vom avea o viata plina de EL si totodata dorinta  de a trai si a pazi poruncile LUI.Duhul Sfant este Acela care aduce sfintirea si calauzirea de care avem nevoie sa ducem o viata dupa Voia lui Dumnezeu.
Un crestin autentic care este nascut din nou si traieste sub calauzirea Duhului Sfant este vizibil printre ceilalti.Vizibil prin  vorbire, prin purtare, prin trairea lui de zi cu zi. Daca cei din jurul nostru nu vad in noi ceva deosebit, inseamna ca nici pentru Dumnezeu nu suntem deosebiti.
In  acest verset ap. Pavel arata lucrarea lui Dumnezeu facuta de Duhul Sfant  in toti acei care aleg sa traiasca o viata dupa voia LUI pecetluindu-i pentru vesnicie.Aceasta pecetluire arata clar, ca tu si eu suntem proprietatea lui Dumnezeu.
In urma pecetluirii, Duhul Sfant iti da o confirmare, ba mai mult iti da o putere mult mai mare ca, cea pe care ai avut-o pana atunci, o putere  care te ajuta sa perseverezi zi de zi pe cale si in credinta.Lucruri pe nu le-ai  facut si cuvinte pe care nu ai avut curajul sa le rostesti, vei avea indrazneala sa le spui tuturor. Duhul Sfant este Acela care  va face aceea transformare a caracterului,  si va pune in noi o dorinta tot mai mare de a trai in sfintenie, lucru care ne este cerut de Dumnezeu "fiti sfinti, caci EU sunt sfant", si tot prin El capatam aceea intelepciune de a deosebi toate lucrurile, "veti cunoaste adevarul, si adevarul va va face slobozi.".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu