Versetul zilei

4 iulie 2012

Hrana ta zilnica !

4 Iulie Levitic 14.14-31
„Şi va fi curat", conchid v. 9 şi 20. Nici aici nu se pune problema care este părerea leprosului curăţit Dumnezeu îl declară curat, sfânt, pe păcătosul născut din nou, pentru care Cuvântul Lui trebuie să fie suficient, chiar dacă el nu experimentează nici o emoţie, nici vreun sentiment deosebit. „Aţi fost spălaţi ... sfinţiţi.., îndreptăţiţi în Numele Domnului Isus" (1 Cor. 6.11).
Odată cu păsările, imagini ale lucrării lui Dumnezeu pentru noi, se mai cereau încă două lucruri, prefigurând lucrarea Lui în noi: apa, puterea curăţitoare a Cuvântului, şi briciul. Leprosul trebuia să-şi radă părul, barba, sprâncenele. Toate spun că puterea firească a omului trebuie lepădată. Numim ELIBERARE aceasta lucrare a Duhului care ne conduce la a judeca ceea ce produce firea noastră veche.
Sângele jertfei era uns pe urechea, pe mâna şi pe piciorul leprosului curăţit, întocmai cum se procedase cu preotul în ziua închinării lui în slujbă (Exod 29.20) şi la fel cu untdelemnul. In plus, leprosul era uns cu untdelemn (v. 18). Detaliu uimitor: numai acesta în Israel împreună cu preoţii şi cu împăraţii, primea ungerea sfântă, care corespunde lucrării Duhului Sfânt în inima celui răscumpărat! (1 Ioan 2.20). Din păcătoşi mizerabili, spălaţi în sângele Său, Hristos a făcut „o împărăţie, preoţi pentru Dumnezeul şi Tatăl Său" (Apocalipsa1.6)

Un comentariu: