Versetul zilei

3 iulie 2012

Confruntarea cu falsitatea !

   Daca stam si ne uitam prin magazine, in piata  si mai in tot locul, vedem lucruri  ieftine dar...."de  firma", cu un pret rezonabil, preturi mici si ne intrebam cum e posibil...?  Partea cea mai trista e ca multi nu cunosc un "fals" de un "veritabil".
Dar intrebarea este ....ce este un fals?
Falsul este un lucru fara valoare, este o copie si la urma urmei este un nimic.
Care este partea interesanta...? Nimeni nu falsifica ceva fara de valoare sau cu o valoare mica.De-atatea ori am auzit pe la tv de bani falsificati, euro, dolari,etc, dar nu am auzit ca s-au  falsificat bancnote de 5 dolari sau maruntisul de 50 centi....s-au falsificat banii mari, 100 de euro, 500de dolari, etc.
  Avem astazi fals in biserica...???
Care sunt tertipurile pe care le foloseste diavolul azi pentru a falsifica lucrarea  lui Dumnezeu.

  • RAUL ASCUNS SUB O APARTENENTA BUNA.
Sunt si astazi oameni in biserica  care desi au o apartenenta buna, desi se numesc crestini  totusi nu  traiesc dupa voia LUI. In Fapte 13 :1-6....avem un text prin care putem intelege modalitatile diavolului  de a falsifica lucrarea lui Dumnezeu.In special vers 6.

    "În Biserica din Antiohia erau nişte proroci şi învăţători: Barnaba, Simon, numit Niger, Luciu din Cirena, Manaen, care fusese crescut împreună cu cârmuitorul Irod, şi Saul.Pe când slujeau Domnului şi posteau, Duhul Sfânt a zis: „Puneţi-Mi deoparte pe Barnaba şi pe Saul, pentru lucrarea la care i-am chemat.”
Atunci, după ce au postit şi s-au rugat, şi-au pus mâinile peste ei şi i-au lăsat să plece.
Barnaba şi Saul, trimişi de Duhul Sfânt, s-au coborât la Seleucia, şi de acolo au plecat cu corabia la Cipru.
Ajunşi la Salamina, au vestit Cuvântul lui Dumnezeu în sinagogile iudeilor. Aveau de slujitor pe Ioan.
Vers 6:
 După ce au străbătut toată insula până la Pafos, au întâlnit pe un vrăjitor, proroc mincinos, un iudeu cu numele Bar-Isus...."
  Daca observam bine in acest verset stau toate cele trei moduri pe care le foloseste diavolul si pe care vreau sa le prezint.
   Acest personaj despre care vorbeste scriptura ne spune ca era iudeu, dar cu toate astea nimic nu l-a impiedicat sa fie un om fals.
" .....Căci nu toţi cei ce se coboară din Israel sunt Israel"- Romani 9:6 .Nu toti cei care se numesc crestini si sunt crestini autentici. Deseori am discutii si la servici cu colegii si nu numai... si nu rareori mi s-a spus : "ala e pocait....????...decat pocait ca el...mai bine ca mine"...si le dau dreptate.De-atatea ori numele pe care il purtam...l-am facut de rusine.Bineinteles nu este un motiv  pentru cei care nu il cunosc, sa nu isi doreasca sa il cunosca  pe Dumnezeu.In  Iuda 1:4 scrie:"Căci s-au strecurat printre voi unii oameni, scrişi demult pentru osânda aceasta, oameni neevlavioşi, care schimbă în desfrânare harul Dumnezeului nostru şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpân şi Domn, Isus Hristos"...si de parca nu ar fi suficient ca traiesc ei in pacat si sunt sortiti pierzarii, dar mai si ademenesc si pe altii si aduc prejudiciu credintei.

  • DIAVOLUL ASCUNDE RAUL SUB O ETICHETA BUNA !
  Tot in vers.6 gasim scris-Bar-Isus (tradus fiul lui Isus).Multe lucruri care nu sunt dupa voia lui Dumnezeu incercam sa le cosmetizam si repede gasim o eticheta (ex.. hip-hop crestin, , rock crestin..etc).
Tare usor azi increstinam orice!!!!!
Sub o eticheta frumoasa ....se poate ascunde ceva ucigator !!!!!!

  • DIAVOLUL ASCUNDE RAUL SUB O ACTIVITATE BUNA !
  VERSETUL 6: "ERA PROOROC". Nu e rau sa fii prooroc...dar al cui????
Falsul nu se face la ceva fara valoare !!!!
 Astazi stateam de vorba cu mama mea si imi spunea despre cineva de la noi din satul natal, care in urma unei experiente pe care a avut-o...l-a uitat pe Dumnezeu. Eliberarea s-a produs.....dar nu cu puterea lui Dumnezeu, ci a diavolului.

Cum putem sa contracaram toate aceste falsuri...?

  1. VEGHERE !
  2. STUDIEREA CUVANTULUI !
  3. PLINATATEA DUHULUI !
 Pavel nu ar fi putut recunoaste ca era un fals, un vrajitor, un prooroc mincinos, un fiu al dracului daca nu avea Duhul Sfant ca si calauza a sa.
" Atunci Saul, care se mai numeşte şi Pavel, fiind plin de Duhul Sfânt, s-a uitat ţintă la el şi a zis: „Om plin de toată viclenia şi de toată răutatea, fiul dracului, vrăjmaş al oricărei neprihăniri, nu mai încetezi tu să strâmbi căile drepte ale Domnului?"


   Cat de bine e sa fim calauziti de Duhul.....atunci nimeni nu ne mai poate amagi....!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu