Versetul zilei

22 iunie 2012

Relatie directa sau intermediata ?

  "Mă voi purta cu înţelepciune pe o cale neprihănită....
Voi umbla cu inima fără prihană în mijlocul casei mele. Nu voi pune nimic rău înaintea ochilor mei; urăsc purtarea păcătoşilor; ea nu se va lipi de mine"
Psalmi 101:2-3
Iata un verset care trebuie sa recunoastem, este tare greu de pus in practica vietii noastra. Intr-o lume murdara si umpluta cu mass media care ne influenteaza in fiecare zi negativ...este foarte greu sa spunem si noi ca si David, psalmistul, dar alaturi de EL, nimic nu este greu !!!!
De ce spun ca ne influenteaza negativ....?
Iata un motiv care ne-ar putea pune piedica in aplicarea acestui verset: gestionarea timpului .
Nu e rau sa ai televizor si nici computer, dar daca nu stim sa ne gestionam timpul petrecut  in fata lor, cred cu tarie ca ne pot influenta negativ.
Doua  din influentele negative sunt: TELEVIZORUL si INTERNETUL, iar efectul pe care il au aceste doua lucruri asupra familiei  este dezast
    1. Distrugerea  relatiilor reale !
Mass-media ofera sansa unei relatii ireale.Stand in spatele computerului comunicam mult mai usor cu persoane pe care nu le-am vazut fata in fata, si la urma, urmei nici nu stim daca persoana cu care discutam este ceea ce ne este prezentat.Devine o problema atunci cand trebuie sa stai face-face cu persoana in cauza.....parca nici macar nu mai gasesti subiect de discutie, desi in fata computerului....ti-e cel mai bun prieten.
Tot prin mass-media dezvoltam un vocabular fragmentat cu cei din casa si cei din jurul nostru.Ori stim ca Dumnezeu iubeste comunicarea directa.In gradina Edenului stim ca Dumnezeu venea "in racoarea zilei " si cauta sa vorbeasca cu omul.(Gen.3:8)
Comunicarea noastra devine din ce in ce mai "matematic".Incepem sa iubim comunicarea indirecta mai mult decat comunicarea directa.Tehnica a avansat foarte mult...si va mai avansa.Nu e rau.....dar este rau atunci cand  devine in viata noastra preocuparea cea mai de baza.
Telefonul este foarte util mai ales atunci cand nu locuim impreuna cu cei dragi, dar cand locuiesti in aceeasi casa si iti suni mama, sotia ,ba chiar copii din cealalta camera si ii intrebi sau le transmiti te miri ce la telefon....eu zic ca este o problema.Cred ca libertatea comunicarii de fapt arata profunzimea unei relatii.
Cunosc persoane care desi locuiesc in aceeasi casa, totusi comunica din ce in ce mai putin, si habar nu au unul de celalat de programul lor, se anunta si comunica mai mult prin sms, si asta datorita jobului care automat duce si la lipsa cumunicarii.
Dar nici nu realizam ca in dorinta de a acumula tot mai mult, luam joburi cat mai multe, ore petrecute suplimentar, joburi in strainatate, etc ...dar de fapt toate acestea  ne vor conduce la o relatie cat mai simplista, la o comunicare din ce in ce mai proasta....iar pana la alunecarea spre pacat  fie el de orice natura, nu mai este decat un pas.
Sa nu uitam ca odata pacatul patruns in sfera umana distruge totul. Imi amintesc de un verset:
"Nu, mâna Domnului nu este prea scurtă ca să mântuiască, nici urechea Lui prea tare ca să audă, ci nelegiuirile voastre pun un zid de despărţire între voi şi Dumnezeul vostru; păcatele voastre vă ascund faţa Lui şi-L împiedică să v-asculte! Isaia 59:1-2
Pacatul a pus un zid de despartire in primul rand intre noi si Dumnezeu si apoi intre oameni si oameni.In general pacatul distruge relatiile directe.

Oare ce fel de comunicare isi doreste Dumnezeu cu noi, intermediata sau directa? Mai avem timp dimineata  prin multimea problemelor, cand ceasul fuge si suntem grabiti sa plecam la servici, sa ducem copiii la scoala,etc...mai avem timp sa ne plecam genunchiul si sa venim sa stam de vorba cu Cel ce ne-a creat?  Daca  cu cei din casa, care sunt langa noi si pe care ii vedem, am ajuns sa  vorbim "telegrafiat", oare cu Dumnezeu pe care nu Il vedem, ce fel de comunicare vom avea?
Aceeasi tendinta de comunicare pe care o dezvoltam in familie, o vom avea si cu Dumnezeu.Rugaciunea facuta pe fuga .Astazi accesul la Dumnezeu nu il avem intermediat  prin proroci, preoti sau alte persoane  era in vechime, astazi avem acces direct la EL.
Astfel, dar, fraţilor, fiindcă prin sângele lui Isus avem o intrare slobodă în Locul Preasfânt, pe calea cea nouă şi vie pe care ne-a deschis-o El, prin perdeaua dinăuntru, adică trupul Său. Evrei 10: 19-20.
Dumnezeu sa ne cerceteze si sa ne dea intelepciune sa stim cum sa ne gestionam timpul, dar ca sa stim sa facem acest lucru avem nevoie de   intelepciune  duhovniceasca .



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu