Versetul zilei

21 iunie 2012

Hrana ta zilnica!

21 Iunie Levitic 7.1-21
Epistola către Romani ne învaţă că Dumnezeu a trebuit să Se ocupe de două probleme: cea a păcatelor, până la cap. 5.11, apoi de cea a păcatului, până la cap. 8. A trebuit să condamne pomul tot aşa cum a condamnat şi fructele, păcatul din firea noastră în aceeaşi măsură cu rezultatele lui. Cerând o jertfă pentru vină (fapta comisă) şi o alta pentru păcat (rădăcina acestei fapte), Dumnezeu ne învaţă că lucrarea lui Hristos răspunde la aceste două nevoi ale păcătosului.
Legea jertfei de mulţumire ilustrează condiţiile necesare pentru a fi realizată comuniunea creştină: jertfa de mulţumire era adusă ca urmare a acţiunii iertării (v.12; 1 Cor. 10.16), cu caracter voluntar (de bunăvoie), cu bucurie (v. 16; 2 Cor. 8.4), departe de orice contact cu necurăţia (v.21). În timp ce jertfele pentru păcat erau aduse pentru că cineva nu era curat, la jertfele de pace puteau avea o parte numai israeliţii care erau curaţi (v. 19). Oricine atingea carnea jertfei pentru păcat devenea sfânt (6.27), în timp ce, invers, orice necurăţie întina jertfa de pace. Noi ne îngrijim de curăţia alimentelor noastre. Să ne îngrijim şi mai mult ca nici o necurăţie din duhul nostru să nu întrerupă comuniunea a cărei imagine este această jertfa.

2 comentarii:

  1. Cuvântul lui Dumnezeu pentru astăzi
    2012
    21 IUNIE UNDE EŞTI ÎN RELAŢIA TA CU DUMNEZEU ?
    "El ... a adus o singură jertfă pentru păcate" (Evrei 10:12)
    Să observăm cum a rezolvat Dumnezeu păcatul în Vechiul Testament. Preotul lua un miel, îl înjunghia şi îl punea pe altar aducându-l ca ardere de tot. în timp ce fumul jertfei se ridica la cer, păcatul persoanei era ispăşit şi vina ştearsă. Ce imagine frumoasă a mântuirii noastre! La Calvar, focul mâniei lui Dumnezeu s-a revărsat în întregime asupra lui Hristos. în acel moment, El a fost şi Mare Preot şi mielul de jertfă. Când a strigat: "S-a isprăvit" (loan 19:30), păcatele tale au fost ispăşite - din leagăn până la mormânt. Şi în clipa în care te încrezi în Hristos ca Mântuitorul tău, poziţia ta înaintea lui Dumnezeu se schimbă; eşti "neprihănirea lui Dumnezeu" (2 Corinteni 5:21), în zilele de început ale Vestului American, una din cele mai mari temeri ale conductorului unui tren erau incendiile din prerie. Soarele fierbinte putea să le declanşeze şi fără să-ţi dai seama erai înconjurat de flăcări. Dar un conductor de tren înţelept dădea imediat ordinul să adăpostească caii şi căruţele în zona care fusese arsă. De ce? Pentru că focul nu poate ajunge unde a fost deja! Charles Wesley a scris: "Plata pe care Dumnezeu nu o va cere de două ori: prima, din mâna sângerândă a lui Hristos şi apoi din mâna mea". Domnul Isus "a suportat căldura" pentru fiecare dintre noi. "El a purtat păcatele noastre în trupul Său, pe lemn" (1 Petru 2:24). Aşa că astăzi, dacă diavolul te tot sâcâie datorită păcatelor şi greşelilor tale spune-i: "Poate nu sunt perfect, dar sunt răscumpărat, iubit şi acceptat de Dumnezeu".

    RăspundețiȘtergere
  2. "Poate nu sunt perfect, dar sunt răscumpărat, iubit şi acceptat de Dumnezeu"...ALELUIA...si este atat de frumos sa ma stiu eliberata si iertata.

    RăspundețiȘtergere