Versetul zilei

29 iunie 2012

Rata de balta sau rata scufundatoare ?

   Azi de dimineata am citit ceva inainte de a pleca la servici.Desi am crescut la tara, (dar nu stiu cat inflenteaza asta), stiu ca ratele sunt de doua feluri: rate domestice si rate salbatice. Azi citeam  o istorioara despre aceste pasari. Exista rate de balta si rate scufundatoare. Amandoua  sunt rate, dar totusi au ceva deosebit. Cele de balta, cum sunt cele salbatice si cea roscata, inoata pe tarmul baltilor si al lacurilor si  se hranesc cu ceea ce este la suprafata apei, pe cand ratele scufundatoare  se hranesc cu plante care se gasesc pe fundul apei. Citeam ca aceste rate se pot scufunda uneori si 50 de m in adanc pentru a-si procura hrana.

   Ma gandeam ca si noi crestini suntem asemenea ratelor.Multi dintre crestini se multumesc cu hrana spirituala superficiala, iau  ce este la suprafata si se multumesc chiar cu ceea "ce le vine pe tava" (ca sa folosesc o expresie mai uzuala). Altii sunt asemeni ratelor scufundatoare.Cauta sa cunoasca mai mult, si mai mult , si zi de zi se adancesc in Cuvantul lui Dumnezeu pentru a-l cunoaste si a-l intelege mai mult.
Hranindu-te doar cu ceea ce ai la indemana, niciodata nu poti creste spiritual. Si sufletul este asemeni trupului, daca te hranesti doar cu lichide, niciodata nu vei pune kilograme pe tine
   La fel este si cu sufletul nostru !!!
   Ca sa cresti spiritual ai nevoie de o hrana bogata, si asta nu o gasesti decat adancindu-te in adancul Cuvantului lui Dumnezeu. Vorbeam cu cineva  in urma cu ceva saptamani, si spuneam ca sufletul are nevoie de hrana foarte puternica in ziua de azi, daca vrei sa ramai neclintit pe cale, bineinteles asta daca vrei sa iti urmaresti telul vietii..."DE A NU-TI PIERDE VESNICIA".
  Traim zile tot mai grele si diavolul se lupta pentru sufletele noastre zi de zi. Daca nu ai hrana puternica, nu poti rezista in fata incercarilor si a ispitelor care ne inunda viata.
  Hrana puternica o gaseti doar adancindu-te in Scriptura si comorile adevarurilor Cuvantului lui Dumnezeu se gasesc la adancime !
   Nu te multumi asemeni ratelor de balta, fi o rata scufundatoare si cauta-ti hrana sufletului in adancimea Scripturilor !!!!

2 comentarii:

  1. Dar cine îşi va adânci privirile în legea desăvârşită, care este legea slobozeniei, şi va stărui în ea, nu ca un ascultător uituc, ci ca un împlinitor cu fapta, va fi fericit în lucrarea lui.
    o binecuvântată scriere ptr. adâncimi de har!

    RăspundețiȘtergere
  2. O zi binecuvantata, Maranata !
    Ma rog ca sa fiu un bun si vrednic implinitor al Cuvantului Sau !

    RăspundețiȘtergere