Versetul zilei

28 iunie 2012

Petru, Petru ...!

    Avand putin timp liber la birou....si asta datorita faptului ca a inceput perioada concediilor, iar din cei ramasi, unii  deja sa pregatesc sa serbeze incepand de azi  sarbatoarea ap.Petru si Pavel, desi multi habar nu au cine este Petru si care este istoria sa, m-am pus si ...am citit cate ceva despre Petru.
    Imi place acest personaj!
   Cel mai mult imi place schimbarea din viata lui Petru, dar bineinteles aceasta schimbare se datoreaza puterii lui Dumnezeu, nicidecum   meritului  sau. Desi era  un ucenic pe care s-a putut baza Isus, Petru are un moment  in viata lui in care isi pierde increderea in Domnul. Cu toate ca nu a fost amenintat cu nimic, stiind ca Isus va fi condamnat se dezice de El si incearca sa iese elegant din toata aceasta problema.Atunci cand este intrebat daca si el este unul din ucenicii Lui....Petru...dragul de el , i-a postura unui om inocent si neaga: „Nu ştiu, nici nu înţeleg ce vrei să zici.” Apoi a ieşit în pridvor. Şi a cântat cocoşul. - Marcu 14:68
Urmeaza lacrimi de cainta si pocainta, iar dupa toate acestea, vedem transformarea pe care o face puterea lui Dumnezeu in viata Lui.Jertfa de la Golgota aduce in viata  sa schimbarea.  Din Petru cel las, devine PETRU curajosul, PETRU cel care devine primul conducator al Bisericii crestine.
   Acesta este PETRU cel pe care crestinatatea ortodoxa  il serbeaza maine. Cati oare il urmam pe PETRU? Cati acceptam zdrobirea ca si a lui Petru?
Cati acceptam schimbarea in viata noastra asemeni lui Petru?
    Pentru Dumnezeu nimic nu este prea greu, nimic nu este imposibil, dar pentru a fi schimbati si transformati pe deplin, trebuie sa existe un moment de cainta si pocainta.
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu