Versetul zilei

21 mai 2012

Nicodim, omul bun care l-a cautat pe Dumnezeu !

"Intre Farisei era un om cu numele Nicodim,un fruntas al Iudeilor.Acesta a venit "noaptea" si i-a zis:"Invatatorule,stim ca esti un Invatator , venit de la Dumnezeu, caci nimeni nu poate face semnele pe care le faci Tu ,daca nu este Dumnezeu  cu el. Drept raspuns, Isus i-a zis: "Adevarat, adevarat iti spun ca,daca un om nu se naste  din nou, nu poate vedea Imparatia lui Dumnezeu"
Ioan 3:1-3
    Desi fariseu, Nicodim  era procupat de aflarea adevarului. Stia ca exista o viata dupa moarte, era preocupat de o multime de intrebari ...dar la care nu gasea  raspuns.Faptul ca a venit noaptea la Isus, poate fi interpretat diferit, poate ca ii era rusine si frica, nevrand sa  fie vazut de nimeni, poate ca intrebarile care il framantau nu mai suportau amanare si nu mai avea rabdare sa astepte pana la  ziua....cert este ca indiferent care a fost motivul, el s-a hotarat sa il caute pe Isus, pentru ca stia ca este Singurul care putea sa ii dea raspuns la ceea ce il preocupa.
  Cu toate astea, din text reiese ca nu i-a pus nici un fel de intrebare. Desi pare ca vizita lui a fost facuta fara scop, totusi el primeste raspuns la tot ceea ce-l framanta. Isus care  cunoastea, si cunoaste si azi  TOTUL si EL nu s-a lasat neinteles de nimeni, cu-atat mai mult de cei care Il cauta, ii raspunde direct la framantarile sale si a facut-o pentru ca ii cunostea nevoile sale.
   Nasterea din nou despre care vorbea Isus, este o nastere din DUH si este socotita pe drept, o minune.De fapt este cea mai mare minune, pentru ca nasterea aceasta face miracole din om.
   A fi un om nascut din nou, difera total de ceea ce numim noi, un om bun, moral, etc.Nicodim a fost omul care l-a cautat pe Domnul, si a inteles ca fara a fi nascut din  nou, nu va putea sa vada Imparatia lui Dumnezeu, despre care auzise atatea. In  acest text, nu  ni se face cunoscuta decizia lui, dar cred ca  Nicodim  a ales sa accepte aceasta nastere din nou pe care nici un om nu poate sa o faca , ci doar Duhul lui Dumnezeu.
" Nicodim, care la început se dusese la Isus noaptea, a venit şi el şi a adus o amestecătură de aproape o sută de litri de smirnă şi de aloe.După aceea, Iosif din Arimateea, care era ucenic al lui Isus, dar pe ascuns, de frica iudeilor, a rugat pe Pilat să-i dea voie să ia trupul lui Isus de pe cruce. Pilat i-a dat voie. El a venit deci şi a luat trupul lui Isus" Ioan 19: 38-39
   Lucrarile lui Dumnezeu sunt deseori neintelese de noi, dar atunci cand vorbim de Dumnezeu, nu vorbim de ratiune !
   Dumnezeu sa faca si azi minuni in vietile noastre, iar daca sunt lucruri care impidica nasterea noastra din nou cu-adevarat, atunci EL sa faca schimbari si transformari
Acest verset ma face sa cred ca Nicodim a facut ceea ce trebuia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu