Versetul zilei

23 mai 2012

Cat esti dispus sa suferi?

"Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos.
Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste.
Şi cine luptă la jocuri nu este încununat, dacă nu s-a luptat după rânduieli.
Plugarul trebuie să muncească înainte ca să strângă roadele"
2 Timotei 2:3-6
Cu Dumnezeu nu negociem !
Pavel a suferit tare mult pentru lucrarea lui Dumnezeu.In 2 Timotei cap. 2, Pavel il invata pe Timotei sa nu admita nici un fel de compromis, si il invita sa sufere alaturi de el pentru lucrarea Domnului. Din vers. 3, inteleg mai indata o porunca: "sufera", adica un imperativ "trebuie", daca vrei o rasplata.
Rasplata si osteneala merg mana in mana!
Nu poti primi un premiu fara a depune eforturi.In vers. 2 avem  o porunca urmata de trei exemple:ostas, sportiv si plugar (v..4,5 6)
Cand ma gandesc la un soldat (ostas), automat ma gandesc la o dedicare totala.Indiferent de situatie , el este pus in acel loc unde trebuie sa stea si sa apere chiar cu pretul vietii.

De prea multe ori facem lucrarea Domnului  cu ultimele energii care au mai ramas in noi. O saptamana intreaga suntem preocupati de problemele  noastre personale, job-ul, business-ul, calatorii ...orice altceva, pentru toate ne facem timp, dar lucrarii Domnului dam resturile, oferim Domnului doar ce ne ramane.Ideal ar fi  sa stabilim prioritatiile, si una din cele mai mari prioritati este lucrarea LUI. Multi dintre inaintasii nostri au facut o prioritate din aceasta in viata lor, si rasplata nu a incetat sa apara. Dar lucrarea Lui nu se face oricum, si nu se face  cu oricine. Ea implica  seriozitate maxima.Dumnezeu are regulile Sale si nu putem impune noi regulile noastre, pentru ca nu este lucrarea noastra. Cand impunem noi regulile, atunci este vorba de lucrare omeneasca si nicidecum de lucrarea lui Dumnezeu, si stim ca nici o lucrarea omeneasca nu va dainui.
Nu exista rasplata  fara suferinta !!!
Imi amintesc de o cunostinta de a mea care avea fata la scoala de gimnastica la Deva.Povestea programul fetei si tot ceea ce implica pentru a deveni o gimnasta  de performanta. Sincer mi-a parut rau de micuta fetita auzind ce program strict, ce efort trebuie sa faca si cata disciplina trebuie.
Dar pentru a obtine un premiu...trebuie multa munca.

In clasele mici am avut multe concursuri in care trebuia sa alergam.Unii din colegii mei, au ales o metoda umpic mai neortodoxa, ca asa ii zic asa, s-au ascuns dupa copacii asteptandu-ne sa trecem urmatoarea tura, ca mai apoi sa revina printre noi.
La fel este si in lucrarea lui Dumnezeu.Aici nu poti trisa, pentru ca trisand nu esti  cinstit nici cu cei din jur si nici cu Dumnezeu Exista doua categorii de oameni:
-oameni  de vremuri usoare 
-oameni de vremuri grele.
Oamenii de vremuri grele stau in permanenta in post si rugaciune si sustin lucrarea LUI. In lucrarea lui Dumnezeu "TREBUIE disciplina" si din nou folosesc aceeasi expresie "seriozitate"
(vers.5-daca nu s-a luptat dupa randuieli)
Nu putem face lucrarea  Lui ca pe un simplu show, pentru ca atunci si roadele vor fi pe masura efortului nostru, iar daca vrem ca sa avem recolta asemeni plugarului, prima oara trebuie depusa munca.

Nu va exista nici un fel de premiu, daca nu va fi un sacrificiu 
si nu va exista nic un fel de rod , fara sa depunem efort !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu