Versetul zilei

14 februarie 2012

Roaga-te pentru ei !

  „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” Matei 25:40

Citisem o istorioara astazi si sincer m-a facut sa ma gandesc din nou  la cei care sunt in nevoie.In fiecare zi,auzim sau  vedem la tv,situatia celor din tara.In  zona noastra(partea de vest) lucrurile nu stau atat de rau,dar sunt oameni care sunt in celalat capat de tara si au nevoie de ajutorul nostru.Chiar daca locuim in partea opusa de cei care au nevoie de ajutor,nu inseamna ca nu ii putem ajuta.
Care dintre noi nu avem nevoie de rugaciune?
Care dintre noi nu avem probleme?
Care nu dorim sa fim sustinuti in rugaciune in mijlocul necazului nostru?
Da....acesta este unul din ajutoarele pe care il putem oferi celor in necaz.
Chiar daca ajutorul tau nu este vazut de nimeni,dar poate fi auzit ce CEL care poate oferi sprijin in nevoi.
Roaga-te pentru  zonele care sunt afectate de caderile masive de zapada.Roaga-te pentru copiii  din zonele acestea care stau in frig sau poate nu au ce manca.Roaga-te pentru batranii din aceste zone care nu mai au medicamente si au dureri.
Roaga-te,pentru ca ajutorul CELUI  de SUS este cel mai important in astfel de momente,pentru ca va veni o vreme cand si altii se vor ruga pentru tine . 

Un om, trecand pe o strada, a vazut in fata unei biserici un batran sarman, un cersetor, ce traia din milostenia credinciosilor. De batran, s-a apropiat o fetita care i-a intins cativa banuti. Impresionat de gestul ei, trecatorul a intrebat-o pe copila:
 - Spune-mi, de ce i-ai dat batranului banutii tai ?
 - Stiti, domnule, tatal meu a murit, iar mama, desi munceste mult, nu prea are bani, asa ca o ducem destul de greu. Dar aseara mama mi-a spus ca, atunci cand faci un bine, Dumnezeu te rasplateste negresit. Asa ca azi, am luat banutii acestia pe care eu i-am strans si i-am dat batranului din fata bisericii. El are, cu siguranta, mai multa nevoie de ei. Iar Dumnezeu, fiindca am facut un bine, se va indura si de mine.
 Cucerit de bunatatea fetei, omul a intrebat-o ce isi doreste ea cel mai mult.
 - O, a spus fata, as vrea un cojocel, ca vine iarna si va fi foarte frig. Anul trecut am racit rau de tot, fiindca nu am umblat bine imbracata, dar Dumnezeu mi-a ajutat si m-a insanatosit. Mama a vrut sa-mi cumpere un cojocel, dar e tare scump si nu se poate.
 - E, uite ca se poate, i-a mai spus omul. Vino cu mine!
 Ajunsi in fata unui magazin mare, ce se afla peste drum, omul i-a cumparat fetei un cojocel calduros si tare frumos. Fetita nu stia cum sa-i mai multumeasca strainului ce se indurase de ea.
- Vezi, i-a mai spus omul, mama ta a avut dreptate. Dumnezeu totdeauna te rasplateste pentru binele facut. Tu l-ai ajutat pe batran, iar Domnul mi-a dat mie ocazia sa te intalnesc tocmai in acel ceas. Eu te-am ajutat acum pe tine, si, fii sigura, Dumnezeu imi va ajuta si mie mai tarziu, fiindca atunci cand ne ajutam unii pe ceilalti, si Dumnezeu ne ajuta pe noi...!


2 comentarii:

  1. De cand a inceput necayul alb, nu incetez sa ma rog pentru cei napastuiti.
    Frumos indemnul tau draga Monna! Multe binecuvantari de la Vrancea!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Elena!
    Este de datoria noastra sa ne rugam unii pentru altii !!!!
    Te imbratisez draga mea.

    RăspundețiȘtergere