Versetul zilei

24 noiembrie 2011

Chemati la rugaciune !


„În calitate de cetățean al Timișoarei, dar și de lider spiritual (președinte al Comunității Bisericilor Creștine Baptiste Timișoara și secretar general al Cultului Crestin Baptist din România), vă scriu aceste rânduri cu un profund sentiment de mâhnire sufletească. Anul acesta Uniunea Baptistă din România a inițiat Campania Națională de Citire a Bibliei, eveniment ce s-a desfăşurat până acum în peste 40 de localităţi din ţara noastră (…) Scopul acestor evenimente a fost distribuirea gratuită de Biblii, tipărite de către Societatea Biblică Interconfesională din România, tuturor celor interesați. Considerăm că fiecare creștin ar trebui să dețină o Biblie și să o citească pentru a-și consolida credința într-o perioadă istorică în care creștinismul este atacat din atâtea direcții. (…) Singurul oraș în care acțiunea noastră este restricționată doar în perimetrul clădirilor baptiste este orașul Timișoara. Ca o dovadă a acestui fapt va trimit prin e-mail avizele de la București şi Timișoara. Ca și credincioși baptiști rămânem surprinși de decizia domnului primar, mai ales că municipiul Timișoara este considerat cel mai ecumenic oraș din România, iar baptiștii, alături de celelalte culte, își aduc și ei contribuția la buna înțelegere și colaborare între bisericile recunoscute oficial în România. Surpriza noastră este cu atât mai mare cu cât în diferite locuri publice din oraş se pot organiza evenimente pentru promovarea imoralității (ex. Festivalul iubirii, organizat de către organizația Dacica, exponenta a controversatei Miscare Misa). Consideram decizia Comisiei de ordine publică şi a preşedintelui ei, domnul Gheorghe Ciuhandu, o gravă încălcare a legii şi a principiilor fundamentale garantate de Constituţia României. 
Cu mâhnire”, scrie, într-o scrisoare lansată public, joi, dr. Ionel Tuțac, președintele Comunitatii Bisericilor Creștine Baptiste din Timișoara și secretar general al Cultului Creştin Baptist din România.

„Nu este pentru prima dată când Primăria Timișoara ne tratează în acest fel, discriminatoriu și cu dispreț, atât față de comunitatea noastră, cât și față de lege. Precizez, ca să nu se facă speculații, că Bibliile pe care urma să le oferim gratuit în cadrul acestei campanii sunt tipărite de Societatea Biblică Interconfesională din România, prezidată de o presonalitate a Bisericii Ortodoxe. Din păcate, în acest fel primăria încalcă drepturile comuniății baptiste din Timișoara, care cuprinde peste 11.000 de credincioși”, a declarat, pentru www.tion.ro, Ionel Tuțac, aflat în acest moment la Roma.
  Aceasta scrisoare vine in urma  solicitarii fratilor nostri baptisti de a impartii Biblii in oras,fiecare biserica urmand sa se implice in acest proiect.
Din cate se pare, cei  in masura sa aprobe acest proiect nu vor sa o faca,motivand ca propunerea de amplasare a corturilor in zonele cerute,nu corespunde.Acestea pot fi distribuite doar in fata locaselor de cult.
   Ma intreb unde este libertatea si  de ce aceasta discriminare?
   Timisorenii stiu ca toata vara au fost amplasate diferite corturi  in plin centru si nu numai,cu tot felul de lucruri....drept este ca acestea nu imparteau BIBLII.
  Sa fie oare aceasta CARTE atat de periculoasa ?...sau sa fie doar inceputul ingradirii libertatii religioase?
   Oricare ar fi raspunsul,suntem chemati a sustine acest proiect in rugaciune,indiferent de religie.Nevoia de Dumnezeu nu o are o anume religie si invataturile Biblice nu sunt doar pentru Baptisti,Penticostali,Crestini dupa Evanghelie,Ortodocsi,Catolici,etc...nevoie de DUMNEZEU ARE FIECARE OM si TOTI avem un Singur Dumnezeu,iar sacrificiul facut de Domnul ISUS  trebuie aratat si facut de cunoscut  tuturor.

2 comentarii: