Versetul zilei

11 octombrie 2011

Ce cari in spate ?

   Intr-un sat traia  un batran care avea o cocoasa in spate.Toata viata viata lui si-a dorit sa poate privi in sus ... sa  priveasca cerul,dar acest lucru nu ii era ingaduit din cauza cocoasei.Intr-o noapte a visat ca  s-a intalnit cu un inger,care l-a intrebat ; ce cara in spate ? La care bietul batran a raspuns: neputinta mea  care ma impiedica sa privesc spre cer!
   Ingerul intinse mana spre cocoasa si ii lua greutatea din spate,dupa care i-a spus: "acum priveste cerul".Omul  eliberat si-a ridicat ochii in sus si cu lacrimi in ochi s-a bucurat ca in sfarsit poate privi CERUL.

   La fel si in viata noastra de crestin,fiecare avem cate o cocoasa  si  ne impiedca  cate un lucru pamantesc sa putem privi la cer.Multi purtam in spate povara poftelor lumesti,altii poarta povara gandurilor lumesti...altii poarta povara grijilor si a problemelor  pe care le au...multi  sunt cocosati de ura,de invidie,de rautate,de gelozie,de minciuna...si multe alte pacate care ne fac tot mai mare cocoasa din spatele nostru.
Pe masura ce timpul trece si persistam in toate aceste lucruri...si nu simtim nevoia de a privi CERUL....aceasta cocoasa  se face tot mai mare ingreunata de povara pacatelor.
        Astazi..arunca cocoasa de pe umerii tai....si priveste                                                  CERUL !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu