Versetul zilei

14 octombrie 2011

Alege si tu sa fi fericit !

   Imi amintesc de un cantec...care in urma cu ani de zile devenise un slagar...."suntem tineri ,ce ne pasa,cand viata-i asa frumoasa"....
   Astazi traim vremuri in care tot mai multi cauta si chiar isi doresc sa fie fericiti cu tot dinadinsul .Unii  cauta  prieteni care le-ar putea umple singuratatea si care i-ar  putea face fericiti,alti  isi aleg  diferite lucruri care i-ar putea face  fericiti ,altii isi cauta placerea  in diferite locuri care sa ii faca sa fie fericiti,altii isi cauta implinirea unor nevoi sexuale care sa ii faca fericiti.....si cu cu toate astea traim inconjurati de o lume nefericita .
   Am ajuns sa traim  sub deviza "este libertate".....si "sunt liber sa fac ce vreau,"...
Tot ceea ce odata aducea mustrari de constiinta si  se numea  pacat,astazi ...este ceva normal si este admis fara rusine...chiar in randul credinciosilor.Am ajuns pana acolo in cat raul il numim bine.
   "Vai de cei ce numesc raul bine si binele rau,care spun ca intunericul e lumina si lumina intuneric,care dau amaraciune in loc de dulceata si dulceata in loc de amaraciune"...asa scrie prorocul Isaia in cap.5 cu vers. 20.
   Si totusi stau si ma intreb...daca tot avem libertatea de a face tot ceea ce vrem...mergem unde vrem....spunem ce vrem....totusi de ce este atata lume nefericita ????
Constatare:
  Pentru ca traind in pacat si fiind supusi lui,suntem robi ai pacatului....spune ISUS .
  Un om care este supus celui rau...nu are cum sa fie fericit. Nicaieri in Scriptura nu gasim un loc care sa ne spuna ca : pacatuind vom putea fericiti.
In schimb avem atatea versete care ne spun ca putem fi fericiti...dar bineinteles sunt insotite de o conditie.
"Pazeste dar legile si poruncile Lui....ca sa fii fericit tu si copii tai"....Deuteronom 4:40
"Cinsteste pe tatal tau si pe mama ta ...ca sa fii fericit..." Deuteronom 5:6
"Sa faci ce este placut inaintea Domnului ca sa fii fericit"...Deuteronom 6:18
"...ca sa fii fericit si sa traiesti multa vreme pe pamant".....Efeseni 6:3
...sunt doar cateva versete care ne spun, ca putem fi fericiti. Cu alte cuvinte....eu inteleg ca fericirea noastra sta in mana noastra si in alegerile noastre.Depinde de noi cat de mult ne dorim sa fim fericiti si bineinteles cat de mult il credem pe Dumnezeu pe cuvant.
   Dumnezeu nu si-a schimbat optiunile.Ceea ce EL a numit rau.......rau este pana in ziua in care ne vom incheia socotelile pe acest pamant si vom sta in fata lui la judecata.
  E timpul sa realizam  si sa nu mai traim  cu iluzia libertatii atata timp cat traim in pacat. Un lucru este cert:
"CINE TRAIESTE IN PACAT, ESTE ROB AL PACATULUI....si nu este COPIL DE DUMNEZEU,.....punct....iar dupa punct...numai urmeaza nimic...indiferent ceea ce declaram noi.

  Vestea buna e ca te poti elibera de sub robia pacatului.ISUS  HRISTOS  si-a dat viata  chiar pentru acest lucru...chiar pentru a fi noi fericiti.
  Iata un motiv care intr-adevar ne poate face fericiti !!!!!!
  Eu am ales .....alege si tu sa fii fericit !!!!
 
O zi minunata tuturor !!!!
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu