Versetul zilei

1 noiembrie 2016

Hrana ta zilnica!

1 NOIEMBRIE
Iacov 3.1-18
După cum credinţa, dacă există, se manifestă în mod necesar prin lucrări, tot aşa întinarea se exteriorizează, mai devreme sau mai târziu, prin cuvinte. Orice maşină cu aburi are o supapă prin care suprapresiunea răbufneşte irezistibil. Dacă lăsăm să crească această «presiune» fără s-o judecăm, ea se va trăda inevitabil prin cuvinte pe care nu le vom putea stăpâni. Astfel Domnul ne face să constatăm necurăţia buzelor noastre (Isaia 6.5) şi ne arată sursa interioară: prisosul inimii (Matei 12.34; 15.19; Proverbe 10.20). Prin judecata de sine însă, ne invită să despărţim „ce este de preţ de ce este fără preţ", pentru a fi precum gura Lui (Ieremia 15.19).
Există înţelepciune şi înţelepciune. Cea de sus, ca orice dar desăvârşit, coboară de la Tatăl luminilor (cap. 1.17). Trăsăturile ei ne vor face s-o recunoaştem: este mereu curată, fără voinţă proprie, activă în bine.
Ar trebui să recitim aceste versete ori de câte ori suntem pe cale să ne întrebuinţăm rău limba: pentru ceartă, minciună (v. 14), vorbire de rău (cap. 4.11), lăudăroşenie (cap. 4.16), cârtire (cap. 5.9), jurăminte sau vorbe uşuratice (cap. 5.12; Efeseni 4.29; 5.4). 
Cu alte cuvinte, de cât de multe ori pe zi!

Un comentariu:

  1. Este adevarat ca trebuie sa ne stapanim cuvintele, dar cand ti se cauta nod in papura doar de dragul de a creea furtuna ca sa mai vada ce se intampla prin curtea altuia...nu te poti abtine si sa nu zici chiar nimic...mai cu seama cand ti se rastalmacesc cuvintele. Sincer...unii...nu au ce face si atunci "incearca" sa creeze furtuna si se simt deranjati ca nu le iese.

    RăspundețiȘtergere