Nu sunt eu genul care sa postez retete de mancaruri sau prajituri si mai ales pe blog, unde tematica blogului este de cu totul alta natura, insa imi permit totusi sa postez o reteta de esenta de soc, avand in vedere ca este sezonul acestei flori cu o aroma deosebita si in plus nu vreau sa fiu egoista sa ma bucur doar eu de reteta.
Drept este ca nu la toata lumea ii place, sunt si persoane carora nu le place izul de soc, insa cred ca aceasta esenta este cu mult superioara sucurilor din comert. Noua ne place, desi ”kinder-ul” nu se da in vant dupa acest suc, totusi am facut astazi a doua oara in acest sezon.
35-40 flori de soc
4 kg de zahar
3 l apa rece
100 gr sare de lamaie(12 pliculete)
3 lamai
Din aceste ingrediente obtineti 7 litri de ESENTA!!!
Se pune 4 kg de zahar in 3 litri apa rece si se amesteca pana se topeste (atentie...nu pe foc) . Se razuieste coaja de la 3 lamai si se stoarce apoi zeama dupa care se adauga sarea de lamaie, iar la final florile de soc.
Se amesteca toate impreuna si se tine la macerat in frigider 24 de ore timp in care amestecam oridecate ori avem ocazia. Dupa 24 de ore se scot florile intr-o sita scurgandu-le de zeama, apoi se strecoara sucul si se pune in flacoane, de preferat flacoane de 1/2 sau 1 litru, bineinteles lasand putin liber gatul flaconului.
Se pastreaza la congelator si oridecate ori avem pofta de un suc natural, este binevenita aceasta reteta fara sa mai punem ca este 100% naturala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu