Versetul zilei

19 martie 2016

M-a cautat si m-a gasit!

Traim o viata plina de binecuvantari in fiecare zi si mereu, si mereu binecuvantarile Domnului se innoiesc fata de noi. Nu stiu daca si fata de dumneavoastra s-au innoit, insa fata de mine DA.
Faptul ca mi-a dat si astazi harul sa ma bucur de tot ceea ce El a creat in jurul meu, este o binecuvantare. Faptul ca sunt pe picioarele mele sanatoasa, este o mare binecuvantare. Adineauri am privit cateva fotografii nu foarte vechi, si ma uitam cum rand pe rand multi din cei dragi, prieteni, rude, cunostinte...s-au dus, si majoritatea tineri.
Credem ca este normal si este un drept sa fim astazi in viata, insa nu este deloc asa.
 Este doar Harul lui Dumnezeu!
Poporul Israel trebuia sa aduca jertfe mistuite de foc si trebuiau sa respecte reguli stricte pentru a li se sterge pacatele sau ca drept  multumire  lui Dumnezeu. Astazi Hristos nu ne cere asa ceva, nu trebuie sa  aducem sacrificii de animale si nici sa ne punem cenusa in cap, ne cere doar sa-i fim multumitori din toata inima. Una este sa avem cuvantul ”multumesc ” pe buze, si alta este ca multumirea noastra sa porneasca din adancul inimii.

Cel cu inima multumita are un ospat necurmat, spune inteleptul Solomon.
Cine oare nu vrea sa aibe parte de un ospat necurmat? Numai ca, pentru a avea parte de acest delicios ospat, trebuie sa fim multumitori. 
Multumitori si cand avem, si cand n-avem. Multumitori si cand fericirea ne umple viata, multumitori si cand necazul ne ajunge.
Zilele trecute auzisem cateva cuvinte care mi-au ramas de atunci in minte. In ele se regasesc un mare adevar care este valabil pentru toti si chiar daca unii poate nu a-ti trecut pe acolo, stati linistiti...vine ziua cand fiecare va ajunge, pentru ca Biblia spune ca ”Omul nascut din femeie are viata scurta, dar plina de necazuri” Iov 14:1

”Intr-o zi m-a cautat fericirea, dar nu m-a gasit
M-a cautat si speranta, dar nu m-a gasit nici ea.
M-a cautat nadejdea, m-a gasit acasa, dar...din pacate n-a putut ramane mult
Si a plecat.
 A venit necazul. M-a cautat si el, dar nu m-a gasit.
Atunci s-a asezat afara langa poarta si a asteptat pana ma voi intoarce acasa”


Poate ca fericirea astazi te va gasi. Bucura-te si fii recunoscator!
Dar poate ca vei veni acasa si musafirul nedorit te va astepta in prag. Nimeni nu ne ne vom putea opune sa nu intre-n casa, insa toti putem sa cerem Domnului puterea de a trece peste orice necaz si incercare.
Numai asa vom putea fii multumitori si-n clipele grele.
Doamne ajuta-ne!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu