Versetul zilei

22 martie 2016

Captivi in propria tara!

Inima Europei paralizata!
Intreaga Europă este in stare de alerta. Oamenii sunt speriati, debusolati, le este teama.
 Haosul si teroarea a pus stapanire peste toti cetatenii, au ajuns sa fie nesiguri in propria tara, dar nu numai ei, ci noi toti, chiar daca evenimentele nu sunt la noi in tara, nimic nu ne garanteaza ca nu vor fi. 
Cine ne poate spune care va fi urmatoarea tinta?
 Dat fiind faptul ca circulatia este deschisa peste tot in Europa, sigur ca toti suntem afectati de cele intamplate. Avem rude, avem prieteni, avem frati de credinta peste tot in Europa si cu sufletul la gura astazi toti am asteptat vesti de la ei. 
Cu doar cateva ore inaintea atentatelor chiar sotul meu parasise Bruxelles-ul si sigur ca am fost cuprinsa de o oarecare teama, mai ales ca  ieri a umblat chiar prin acele locuri unde s-a intamplat nenorocirea. Dar ce putem face noi? Unde poti fi sigur?
Ma uitam la declaratiile facute de presedintii mai multor tari, toti sunt indignati, se declara socati, se alatura celor care trec prin aceasta incercare, declara ca vor sprijini si se vor alatura in lupta impotriva acestor teroristi, dar cu toate acestea sunt cat se poate de neputinciosi. Aceste atacuri nu sunt nici de ieri si nici de azi, ele sunt de cativa ani, insa implicarea pentru a stinge aceste conflicte mi s-a parut ”zero”, ba mai mult parca se doreste o destabilizare a Europei, se vrea o criza....
Parisul de 6 luni incoace s-a transformat intr-o inchisoare securizata dar cu toate acestea este cat se poate de vulnerabil. 
Bruxelles este inima Europei, as putea spune creierul Europei, si din cate am vazut nici Bruxelles-ul nu a fost chiar neglijat de organele de ordine, dar cu toata politia de pe strada, iata ca o mana de oameni pun pe jar o lume intreaga.
Oare chiar nu a prevazut nimeni nimic? 
20% din populatia  orasului Bruxelles este musulmana!
Se stia clar ca sunt amenintati, chiar primul ministru al Belgiei declara ”de ceea ce ne-a fost frica, n-am scapat”, cu alte cuvinte...”ne-am asteptat, dar nu acum”
Asistam la  o transformare radicala a Europei. O transformare din toate puncetele de vedere, atata pe plan economic si politic dar si spiritual.
Cred ca e momentul acum mai mult ca oricand sa ne rugam. Dumnezeu sa-si faca desavarsita lucrarea pe care a inceput-o. Europa trebuie sa recunoasca ca fara Dumnezeu nu va avea pace si liniste. Europa trebuie sa se intoarca cu fata spre Dumnezeu daca vrea sa aiba binecuvantare.
Bruxelles este locul unde s-au luat si se iau decizii importante. 
Faca bunul Dumnezeu ca toate deciziile luate sa fie dupa voia Domnului.
Dumnezeu sa se indure de intreaga lume!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu