Versetul zilei

27 ianuarie 2016

Hrana ta zilnica!

27 IANUARIE
Psalmul 115
Precum odinioară Moise şi Iosua, mai târziu rămăşiţa credincioasă a lui Israel va fi aceea care îi va cere lui Dumnezei să intervină din pricina gloriei Sale, pentru ca Numele Lui să fie cunoscut de toate naţiunile (v. 1,2; Exod 32.12; Iosua 7.9) Şi Domnul va pune în evidenţă sfidarea care i-a întristat atât pe ai Săi: „Unde este dar Dumnezeul lor?" (v. 2; Psalmul 42.3; Ioel 2.17b; comp. cu Matei 27.43).
„Dumnezeul nostru este în ceruri", răspund cei credincioşi, «şi înspre El este inima noastră». 
Cât despre oamenii din lume, de regulă nu ne trebuie mult timp pentru a descoperi ce îndrăgesc ei. Cei mai mulţi nu se ruşinează cu idolii lor aceştia sunt argintul, aurul (v. 4), beneficiile artei şi ale tehnicii, sunt distracţiile, plăcerile; sunt deopotrivă cântăreţii, vedetele sau personalităţile zilei. 
In ce ne priveşte, să-L proclamăm şi noi pe Dumnezeul nostru şi să facem în aşa fel încât Numele Lui să fie de acum cunoscut în jurul nostru!
 Aceasta va fi posibil numai în măsura în care vom căuta gloria Lui, nu a noastră (v. 1), şi, de asemeni, când va fi vizibil pentru oricine că noi doar în Dumnezeu ne punem încrederea (v. 11).
In contrast cu lauda şi cu binecuvântarea pământească din împărăţie (v. 16,17), noi, creştinii, ne bucurăm de a fi morţi împreună cu Hristos şi de a avea cu EI locul nostru în înviere în locurile cereşti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu