Versetul zilei

16 ianuarie 2016

Furtunoasa experienta din spatele imnului ” Este pace in sufletul meu!”

Anul 1873.

După <Marele Incendiu> din Chicago și moartea singurului fiu al familiei sale, proeminentul avocat Horatio Spafford a hotărât să plece împreună cu familia în Europa, pentru a se putea detașa fizic și emoțional după tumultoasa experiență prin care cu toții au trecut.

Însă, chiar înainte de îmbarcarea spre Anglia, Horatio Spafford a fost solicitat să își amâne plecarea pentru o întâlnire importantă de afaceri. Nedorind să schimbe programul soției și fetelor sale, el a decis să-și îmbarce familia pe nava „Ville De Havre”, cu gândul reîntâlnirii lor în Europa, peste câteva zile.

Cu toate acestea, nimeni nu știa prin ce urmau să treacă.
Pe 22 noiembrie, în apropierea costelor Newfoundland, nava în care se afla Anna Spafford și cele patru fiice ale familei, a fost lovită accidental de o altă navă din cauza furtunii și a întunericului. Șocul impactului a fost atât de puternic încât „Ville De Havre” s-a scufundat în doar 12 minute.

Cele patru fetițe Spafford (Tanetta de 2 ani, Bessie de 7 ani, Maggie de 9 ani și Annie de 11 ani) au fost luate de ape și s-au înecat alături de alte 222 de persoane. Trupul slăbit al Annei a fost găsit plutind în derivă pe o bucată de lemn. Anna Spafford a fost salvată și adusă în Țara Galilor nouă zile mai târziu.

De îndată ce și-a revenit, Anna i-a trimis lui Horatio următoarea telegramă:

Salvata singura. Ce sa fac?

Horatio s-a îmbarcat imediat pe o navă pentru a-și căuta soția. Pe drumul său spre Țara Galilor, la cererea sa, căpitanul navei l-a notificat pe Horatio că tocmai treceau prin locul tragediei, unde copiii săi și-au pierdut viața. În acel moment, Horatio a luat un stilou și a așternut imnul nemuritor „It is well with my soul„ (Este pace în sufletul meu).

Traducerea în limba română a imnului „It is well with my soul”:

– Când val de durere mă poartă spre cer / Și nu știu în cine să sper / Isus îmi șoptește că-n El pot să sper,/ Este pace în sufletul meu.
– Deși încercari încă multe-or veni / Și-n beznă mă trage cel rău, / Eu știu că voi fi cu Isus într-o zi! / Este pace în sufletul meu!
– Privesc către cer și aștept ziua Ta, / Să fiu printre îngeri și eu; / Cu cei înviați fericit voi cânta:/ Este pace în sufletul meu!
… Ca un râu liniștea / Mi-a cuprins inima, / Este pace în sufletul meu! 

Acest imn a adus liniște sufletească multor generații de bărbați și femei care au trecut prin momente grele.

Horatio nu s-a mai întors la vechea lui viață. Împreună cu Anna a decis să-l slujească pe Dumnezeu în orașul Ierusalim:

„Ierusalimul este locul unde Domnul meu a trăit, a suferit și a biruit și vreau să învăț cum să trăiesc, să sufăr și să înving„ (Horatio Spafford)

Pe când Israel nu era încă recunoscut oficial, soții Spafford au creat în Ierusalim Colonia americană unde au îngrijit bolnavii și săracii din Orașul cel Sfânt. De asemenea, au înființat orfelinatul „Spafford Children’s Center” prin care se asigurau servicii medicale și suport afectiv pentru numeroșii orfani din zonă. Acest orfelinat își continuă activitatea și acum, îngrijind în fiecare an peste 3000 de orfani.
Sa ne rugam ca aceasta pace sa fie si in inima familiei Bodnariu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu