Versetul zilei

10 decembrie 2015

Eu ma bucur!

Cu totii am intrat in febra sarbatorilor si mirosul lor se simte inca din zorii zilei. Dimineata cand ma trezesc si merg la bucatarie pornesc radioul si este asa minunat sa ma trezesc in cantecul colindelor sorbind un ceai cu miros de scortisoara sau o cafea aburinda. Vin la birou, si aici incerc sa introduc aceeasi atmosfera, este minunat.
Insa dincolo de atmosfera aceasta placuta care gadila urechea si incanta privirile noastre, as vrea sa privim fiecare la esenta evenimentului, pentru ca daca nu ar fi fost ISUS centrul acestui mare eveniment, cu siguranta astazi nu ne-am fi bucurat.
" Ea va naşte un Fiu şi-i vei pune numele Isus, pentru că El va mântui pe poporul Lui de păcatele sale.”

Cu ce bucurie trebuie sa intampinam aceasta sarbatoare care ne aduce aminte de Intruparea Domnul Isus? 
Am uitat atat de usor ce inseamna Intruparea Domnului Isus pentru noi...!?
 Ne bucuram de lumini, de mancare buna, de cadouri si multe alte obiceiuri in aceasta perioada a anului...
Nu-i rau nimic din toate acestea, nu-i rau sa mananci, nu-i rau sa primesti sau sa dai un dar, nu-i rau sa te bucuri de jocul luminilor multicolore, nu acesta este pacatul pe care noi il facem, ci pacat este ca aceste mici si neesentiale lucruri, au pus stapanire pe noi si atat de mare este procuparea noastra pentru ele, incat unii nici nu mai stim de fapt ce sarbatorim.
Daca Domnul Isus nu s-ar fi Intrupat, pacatul meu si al tau ar fi atarnat ca o piatra grea de gatul nostru.
Nu vreau sa intru in polemica sau sa dezbat daca 25 decembrie este data Intruparii sau nu, nu vreau sa intru in alte detalii de acest gen, tot ce conteaza este ca ISUS s-a Intrupat pentru ca noi, TU si EU sa fim mantuiti de pacatele noastre murdare.
Nu te bucuri de ceea ce a facut pentru tine?
Poate ca tu nu ai pacate atat de multe...eu am avut si inca mai am. Cat voi trai in acest trup blestemat de tarana, am sa pacatuiesc si am sa gresesc in ciuda dorintei mele de a nu mai pacatui pentru ca sunt neputincioasa si este cu neputinta ca sa nu mai gresesc, dar ceea ce ma bucura enorm este ca Intruparea Sa mi-a adus mantuire, ceea ce imi da speranta ca intr-o zi (care este foarte aproape), Il voi vedea pe Acest minunat ISUS.
Ma bucur de lumini, ma bucur de daruri...dar niciuna din aceste bucurii nu pot lua locul ADEVARATEI BUCURII care este in inma mea, bucuria ca sunt mantuita prin Harul Sau!

3 comentarii:

  1. Ma bucur ca "intamplator" am ajuns pe blogul "Mai exista o sansa". E un blog minunat, primitor odihnitor in care gaseste mangaiere, intelepciune, odihna si multa caldura sufleteasca. In plus nu mi-am mai permis sa ajung in Timisoara de cativa ani si imi face placere macar virtual sa vad ce mai e pe acolo. Sarbatori binecuvantate

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult Carmen!
    Stii...ma gandeam in acest moment la toate prieteniile care s-au legat prin intermediul acestui blog....!!!
    Ma bucur ca ai ajuns "intamplator", aici pe "Mai exista o sansa", dar nimic nu este intamplator. Salutari sfinte si multe imbratisari de pe meleagurile natale.

    RăspundețiȘtergere
  3. Gesturile ce par mici, ca doaua vorbe calde, aduc bucurii incomensurabile, Multumesc si fie ca si tu sa ai parte de multe gesturii mici pline de caldura care sa te inunde de bucurii incomensurabile.
    Frumoasa muzica ai ales ca si acompaniament. Eu intru aici si las sa ma copleseasca acordurile ce le-ai ales....

    RăspundețiȘtergere