Versetul zilei

7 decembrie 2015

CRUCEA!

Fiţi treji şi vegheaţi! Pentru că potrivnicul vostru, diavolul, dă târcoale ca un leu care răcneşte şi caută pe cine să înghită. 
1 Petru 5:8 
Nu stiu cat de serios tratam acest avertisment, insa chiar ar trebui sa-l tratam cu maxima seriozitate pentru ca, pe zi ce trece vedem ca ocupatia despre care am fost avertizati, este cat se poate de reala.
Diavolul tese impotriva noastra tot felul de planuri zi de zi. Nu-i iese unul, faureste altul, nu-i iese nici acela, incearca altul, si uite asa zi de zi suntem bombardati de atacurile lui.
Avem o veste extraordinara, ”ingerii Domnului tabarasc zi si noapte in jurul nostru”, iar asta ne aduce speranta.
Din momentul in care Lucifer a vrut sa se inalte si sa fie CA DUMNEZEU, din acel moment a fost declansat un conflict intre Dumnezeu si el, conflict care dainuieste si astazi si va dainui pana in ziua in care va fi aruncat in iazul de foc. Privind la tot ceea ce se intampla, tind sa cred si afirm cu tarie ca acest conflict este din ce in ce mai intens si se accentueaza pe zi ce trece. De ce? Pentru ca stie ca timpul sau se apropie, timpul este foarte scurt si va trebui sa-si incheie lucrarea sa de nimicitor, de-aceea si-a strans toata armata pornind la lupta cu  intreg arsenalul lui..
El si-a luat arsenalul, s-a inarmat...dar noi ? Noi ne-am inarmat impotriva lui?
 De aceea, luaţi toată armătura lui Dumnezeu, ca să vă puteţi împotrivi în ziua cea rea şi să rămâneţi în picioare după ce veţi fi biruit totul. Staţi gata dar, având mijlocul încins cu adevărul, îmbrăcaţi cu platoşa neprihănirii, având picioarele încălţate cu râvna Evangheliei păcii.
 Pe deasupra tuturor acestora, luaţi scutul credinţei cu care veţi putea stinge toate săgeţile arzătoare ale celui rău.
  Luaţi şi coiful mântuirii şi sabia Duhului, care este Cuvântul lui Dumnezeu.
Faceţi în toată vremea, prin Duhul, tot felul de rugăciuni şi cereri. Vegheaţi la aceasta cu toată stăruinţa şi rugăciune...
Efeseni 6:13-18
Un domeniu care este foarte mult atacat in mod special in aceasta vreme si cred ca vedem cu totii, este familia. Tot mai multe atacuri primeste familia crestina si spre nefericirea noastra ( a unora), picam testul. In fiecare familie exista ”o cruce” de dus si pentru unii aceasta cruce poate fi: sotia, sotul, copiii, vecinul, soacra, serviciul sau multe alte lucruri, insa important este cum reusim fiecare sa purtam crucea. Mi-e greu sa cred ca exista vreo familie care n-are o cruce.
Mi-amintesc de poezia lui Costache Ioanid, ”Nu taia din cruce”...
Uneori am vrea alta cruce, ni se parca prea lunga sau prea grea si am vrea sa primim alta, desi in inima noastra chiar am vrea sa scapam de cruce, insa trebuie sa stim ca fara lupta...nu-i cununa.
Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.
1 Tesaloniceni 5: 18 
In cuvantul TOATE, intra si crucea care uneori ne ingenuncheaza, crucea pentru care ne framantam de atatea ori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu