Versetul zilei

13 august 2015

Hrana ta zilnica!

13 AUGUST
Ioan 17.14-26
Nu numai că cei credincioşi nu sunt luaţi din lume (v. 15), ci chiar sunt trimişi expres acolo de Domnul (v. 18), pentru a împlini lucrarea pe care le-a încredinţat-o să o facă (comp. cu ,v. 4). Totuşi, ei nu sunt din lume, cum nici Isus nu era din ea. Poziţia lor este cea de străini chemaţi să slujească suveranului lor într-o ţară vrăjmaşă. Acest capitol unic prin mesajul său ne arată că, departe de a fi uitaţi pe pământ, cei credincioşi sunt aduşi înaintea tronului harului de un „mare preot însemnat" (comp. cu Evrei 4.14-16). Să ascultăm ce îi cere Tatălui pentru ei:
„Să-i păzeşti de [cel] rău", ei fiind expuşi într-o lume plină de rău(v. 15).
„Sfinţeşte-i în adevărul Tău" (v. 17): este partea celor care ascultă de Cuvânt.
„Toţi să fie una ..." (v. 21): este dorinţa inimii Lui şi cât de mult ne umileşte ea când ne gândim la diviziunile dintre creştini!
„Să fie şi ei cu Mine unde sunt Eu ..." (v. 24). Cei care nu sunt din lume nu vor rămâne în lume. Partea lor veşnică este cu Isus, pentru a vedea gloria Lui. „Vreau ...", spune Domnul Isus, deoarece prezenţa alor Săi în cer împreună cu El, mărturie a plinătăţii rezultatelor lucrării Sale, face parte din gloria Sa şi din cea a Tatălui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu