Versetul zilei

9 august 2015

Hrana ta zilnica!

9 AUGUST
Ioan 15.16-27
Dacă rugăciunile noastre au ca scop rodirea pentru Dumnezeu, atunci ele vor fi întotdeauna împlinite (v. 16). Dar în ce constă acest rod? In esenţă, în dragostea unii pentru alţii a celor răscumpăraţi şi în multiplele manifestări ale acestei dragoste! „Vă poruncesc aceste lucruri ..." (v. 17), adaugă Domnul, ca pentru a sugera toate lucrările care decurg din dragoste. Este pentru a treia oară când formulează această „poruncă nouă", accentuând importanţa ei deosebită (v. 17; vezi v. 12 şi cap. 13.34).
Când afecţiunea lipseşte între membrii unei familii, nu este acesta un lucru trist şi anormal? Cu atât mai mult când este în cauză familia lui Dumnezeu! Dimpotrivă, ura lumii faţă de credincioşi (a căror comportare condamnă lumea) este în totul normală şi trebuie să ne aşteptăm la ea - mai puţin când lumea găseşte ceva de-al ei de iubit în noi, însă acesta este un semn deosebit de rău.
Nu este rob mai mare decât stăpânul său" (v. 20), repetă aici Domnul. In capitolul 13.16 spusese aceasta cu privire la slujire; aici Se referă la suferinţe.
Astfel, numele lui Isus invocat asupra noastră este pe de o parte un motiv pentru lume să ne urască (v. 21) şi, pe de altă parte, pentru Tatăl să răspundă la rugăciunile noastre (V. 16 b).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu