Versetul zilei

5 iulie 2015

Hrana ta zilnica!

5 IULIE
loan 2.13-25

De la Capernaum, Isus Se suie la Ierusalim. Pastele „iudeilor” era aproape. Această sărbătoare nu mai are caracterul unei „zile solemne a Domnului, nici a unei „adunări sfinte'' (Levitic 23.2; comp. cu Ioan 7.2), pentru că un trafic ruşinos umple Templul cu această ocazie. Negustorii vând acolo diverse animale necesare pentru jertfe. Indignat, Domnul curăţă Casa Tatălui Său (v. 16).
Prieteni creştini, trupul nostru este templul Duhului Sfânt. Dacă ne-am lăsat năpădiţi şi dominaţi de obiceiuri sau gânduri necurate, să-I dăm voie Domnului să pună ordine înăuntrul nostru şi să ne sfinţească.
El este gelos pe afecţiunile noastre pentru Tatăl nostru.
Oamenii despre care se vorbeşte în versetele 23-25 cred în Isus prin inteligenţă, fără ca inima lor să fie mişcată cu adevărul. Ei recunosc puterea Lui de a face minuni, dar nu aceasta era credinţa şi Isus nu Se încrede în ei. Căci credinţa vine din ce auzim ... prin Cuvântul lui Dumnezeu (comp. v. 22  Romani 10.17)! Perfecta cunoaştere pe care o are Isus cu privire la inima omului este o probă a divinităţii Sale (v. 25; citiţi Ieremia 17.9,10).
Iar dragostea Lui nu s-a răcit, deoarece motivaţiile pentru a iubi se găsesc în El însuşi, nu în oamenii spre care se exercită ea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu