Versetul zilei

14 iulie 2015

Hrana ta zilnica!

14 IULIE
loan 6.1-21
Mulţimile L-au urmat pe Domnul Isus, însă atrase mai mult de puterea Lui, decât de harul Lui şi de toate perfecţiunile Sale morale. Ori una nu merge fără celelalte; încă o dată, Isus le va manifesta împreună în această scenă a înmulţirii pâinilor. Băieţelul menţionat în versetul 9 ne vorbeşte că la orice vârstă putem face ceva pentru Domnul şi pentru binele celorlalţi. El pare a fi singurul care s-a gândit la propria hrană. Acceptând să pună la dispoziţia Domnului puţinul pe care-l avea, el devine mijlocul de a putea fi hrăniţi cinci mii de bărbaţi. Atunci când Domnul doreşte să Se folosească de noi, nu trebuie să ne eschivăm pe motiv că suntem tineri sau că nu avem suficiente resurse; El va şti cum să le întrebuinţeze (Ieremia 1.6,7).
După această minune, vor să-L ia (cu forţa) pe Isus, „ca să-L facă împărat". Dar El nu poate primi împărăţia din mâinile oamenilor (cap. 5.41), cum n-a putut s-o primească nici de la Satan
 (Matei 4.8-10), pentru că Dumnezeu este Cel care-L face împărat (Psalmul 2.6).
În sfârşit, într-o altă scenă, luminată în totul doar de puterea şi de harul Său, ÎI vedem venind pe marea agitată ca să-Şi întâlnească ucenicii şi să le risipească teama.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu