Versetul zilei

11 iunie 2015

Inca un pas spre apostazie!

Pastorul Tony Campolo s-a decis să sprijine "Acceptarea completă" a homosexualității în biserică

Tony Campolo a anuntat luni ca el a decis sa aprobe si sa vorbeasca deschis pentru includerea homosexualilor in Trupul lui Christos (Biserica).,,A fost nevoie de nenumarate ore de rugaciune, studiu, conversatii si tulburari emotionale ca sa ma aduca la locul la care  sunt in sfarsit gata pentru a solicita acceptarea deplina a cuplurilor de homosexuali crestini in biserica”, a scris el intr-o declaratie postata pe site-ul sau.
Asa cum a fost raportat in prealabil, Campolo serveste ca unul dintre liderii Bisericii Baptiste Muntele Carmel din vestul orasului Philadelphia, care face parte din Conventia Nationala Baptista din Statele Unite. In timpul anilor 1990, a servit ca consilier spiritual la presedintele de atunci Bill Clinton, inclusiv in timpul scandalului Monica Lewinski.
Sotia lui Campolo, Peggy, este o activista pentru drepturile homosexualilor si crede ca biserica ar trebui sa accepte “casatoria” de acelasi sex. Lunea trecuta, el a explicat ca sotia lui este unul dintre motive pentru care a decis sa sustina acceptarea homosexualilor in crestinism.
,,Din cauza ingrijorarii mele la nivel deschis pentru justitie sociala, in anii recenti am fost intrebat aceeasi intrebare din nou si din nou: Esti gata ca sa accepti fara nici o rezervatie in biserica pe acele cupluri de homosexuali crestini care au facut impreuna un angajament pe viata?” a subliniat Campolo. ,,Un motiv pentru care imi schimb pozitia pe aceasta tema este pentru ca, datorita lui Peggy, am ajuns sa cunosc asa de multe cupluri de homosexuali a caror relatie lucreaza in acelasi fel ca si a noastra.”
,,Prietenia noastra cu aceste cupluri m-au ajutat sa inteleg cat este de important ca excluderea si dezaprobarea uniunii lor din partea comunitatii crestine sa se termine,” a continuat el. ,,Noi in biserica ar trebui sa sprijinim in mod activ astfel de familii.”
Campolo a mai spus de asemenea ca el a ajuns sa creada ca tentatia homosexuala nu este o alegere.
"In calitate de om de stiinta sociala, am ajuns la concluzia ca orientarea sexuala nu este aproape niciodata o alegere si am vazut cat poate fi de daunator pentru ca cineva sa incerce sa “vindece” pe cineva de homosexualitate,” a explicat el. ,,Ca si crestin, responsabilitatea mea nu este ca sa condamn sau sa resping pe homosexuali, ci mai degraba sa-i iubesc si sa-i accept, si sa depun eforturi pentru a-i atrage in partasia bisericii.”
Autorul si vorbitorul a spus ca imnul intitulat “Asa Cum Sunt” ar trebui considerat sa includa ca  “fratii si surorile mele, homosexuali si lesbieni” sa fie asa cum isi doresc ei sa fie. Cu toate ca el a considerat ca ar putea fi gresit in concluzia sa, Campolo a comparat problema acceptarii femeilor predicatoare in biserica, precum si includerea celor ce sunt divortati si recasatoriti.

Continuarea AICI

Un comentariu:

  1. Toni (who?)...Ce probleme avem noi romanii! Aia pe dos din America (mamii) lor! Asa e! Ca nenorocitii ne-au dat o bricheta, o caseta, o hartie cu prostiile lor religioase! Si acum trebuie sa le dam sau nu opropiu.... Eu personal nu stiu cine e Toni si nu conteaza...Am inca Sfanta Scriptura care imi spune adevarul...

    RăspundețiȘtergere