Versetul zilei

7 iunie 2015

Curat in toate!

Stau si ma uit la slujirea din multe biserici, chiar diverse filmari din biserici si puse pe internet ...si nu pot decat sa am inima intristata deseori.
Cel mai raspandit lucru azi printre credinciosi este amagirea cu privire la propria stare spirituala, faima si ganduri increzute.
Nu poate fii un crestin mai nesabuit decat atunci cand glumeste cu mantuirea.
Orice har are si versiunea falsa.
Credinciosii pot progresa in schimbarea la exterior, insa pot fi departe de Raiul lui Dumnezeu.
Carturarii si fariseii prezentau un spectacol "exterior" de evlavie, iar rezultatul era unul de exterior si neglijau cautarea schimbarii adevarate, mantuitoare.
Harul nu poate fii prieten cu un comportament ursuz, necioplit, lipsit de maniere, desi unii nici macar nu mai sesizeaza acesta, nici macar nu mai fac diferenta.
Actiunea interioara de inchinare conduce la reflectarea bunatatii la exterior.Nu este prea greu de a ne da seama de cei care imita.
Se poate sa fii curat in sfintenie si sa nu fii curat in dragoste?
Scriptura spune exact inversul.
Nimic mai nepotrivit decat Dumnezeu si o inima lumeasca.
Inima oricarui "neregenerat" este "nespus de inselatoare", se inseala singuri gresesc cu privire la starea lor, crezand ca sunt bine, ca lucrarea sau vechimea in biserica, implicarea si calitatile le sunt de ajuns, cred ca sunt in siguranta, dar in realitate starea lor este rea si chiar periculoasa.
Cartea Prov spune in 28:26:
"Cine se increde in inima lui este un nebun"
Intalnim la tot pasul credinciosi mandri cu pretentia de a fi credinciosi, cu falsa  parere proprie de a fi neprihaniti.
Ni se porunceste sa fim "intelepti ca serpi" si fara "rautate ca porumbeii"
(Matei 10:16), cu alte cuvinte atunci cand evlavia este fara intelepciune, lipseste siguranta, integritatea.
Cred ca este  frecvent gandul credinciosilor cu privire la standardul lui Dumnezeu si traiesc cu impresia ca El va cobori stacheta, ca Dumnezeu va acoperi restul poruncilor neimplinite...
Sunt multi care  cred aceasta, dar eu ma rog ca Domnul sa ne ajute sa nu fim gasiti nebuni la final....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu