Versetul zilei

17 aprilie 2015

Ancora crestinului!

Multi oameni se aseamna cu o vita de vie....care pare sa aiba aspiratii spre ceva mai inalt.
Incep cu aspiratii inalte catre Dumnezeu si apoi se opresc in crengile religiei, a traditiilor, obiceiurilor, regulilor....si se ancoreaza acolo.Nici un ceremonial, ritual.....nu este de ajuns  sa ai siguranta!
Altii se agata, se ancoreaza in idei despre Dumnezeu in loc sa intre mai adanc in cunoasterea Lui.
Cu inteligenta pe care Dumnezeu i-a dat-o omului este in stare sa faca lucruri mari de care vorbeste, dar neputinta omului se manifesta in multe moduri.
Poate omul sa puna in pom din nou fructul pe care l-a cules sau sa cheme inapoi o vorba usuratica iesita din gura lui? Nu!
Poate sa-si stearga singur vreun pacat? Nu!
Unii inca se intreba: "este adevarat"? Daca as avea si eu o experienta spirituala care sa faca posibil acest adevar si pentru mine!
Adevarul ca singura experienta de care avem  nevoie s-a petrecut cu doua mii de ani in urma....la cruce....si putem avea aceasta experienta prin credinta!
Cea mai mare batalie a fost purtata si castigata de Isus!!!
De ce ne multumim cu mai putin?
De acest dar, cadou, HAR ... si statut de copil al LUI....depind toate alegerile pe care le facem in viata!!! 
Sa ne facem singuri serviciul de a auzi glasul Domnului: "Nu te mai agita  sa-mi castigi bunavointa!!!"
Deja o ai in Hristos! Traieste la inaltimea acestui Nume! Uita-te tinta la Mine....EU iti dau har sa ramai in picioare, insa trebuie sa te desprinzi de crengile care te infasoara.... Muntele din viata noastra se va prabusi doar  inaintea harului lui Dumnezeu prin Duhul Sfant ....Zaharia 4:6-7
Şi, luând iarăşi cuvântul, am zis îngerului care vorbea cu mine: „Ce înseamnă lucrurile acestea, domnul meu?”
Îngerul care vorbea cu mine mi-a răspuns: „Nu ştii ce înseamnă aceste lucruri?” Eu am zis: „Nu, domnul meu.” Atunci el a luat din nou cuvântul şi mi-a zis: „Acesta este cuvântul Domnului către Zorobabel şi sună astfel: „Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu – zice Domnul oştirilor!

 
Viata crestina se bazeaza pe o relatie de har, nu pe respectarea unor reguli, insa avem nevoie de doftorie pentru ochi
Pentru că zici: „Sunt bogat, m-am îmbogăţit, şi nu duc lipsă de nimic”, şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol, te sfătuiesc să cumperi de la Mine aur curăţat prin foc, ca să te îmbogăţeşti; şi haine albe, ca să te îmbraci cu ele şi să nu ţi se vadă ruşinea goliciunii tale; şi doctorie pentru ochi, ca să-ţi ungi ochii şi să vezi.
(Apoc3:17-18)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu