Versetul zilei

14 ianuarie 2015

Eu nu sunt "Charlie", eu sunt crestin!

Am tot evitat aceste zile sa scriu pe blog despre acest subiect sau sa intru in vreo polemica cu cineva pe aceasta tema, "je suis charlie...sau nu " ?
In urma cu vreo doua ore am primit un mesaj prin care ni se cerea sa venim in rugaciune si sa mijlocim inaintea lui Dumnezeu pentru un mare oras  din Irak, unde sute de crestini, printre care femei si copii sunt in mare pericol. Grupul islamic radical a intrat in acest oras unde sunt foarte multi crestini, iar acestia sunt la un pas de a fi decapitati din cauza credintei lor.
Nu este pentru prima oara cand crestinii din acest oras au fost atacati si omorati, dar nu numai in acest oras, ci in tari ca Nigeria, Siria, Africa, Iran, Irak, etc.
Aici au murit oameni intr-adevar nevinovati, oameni care nu au luat in desert numele nimanui, oameni care nu au adus blasfemie nimanui, oameni care nu au facut o caricatura nimanui, si totusi...au fost ucisi in cele mai barbare moduri.
  Cu toate acestea n-am vazut un miting de solidaritate pentru ei, n-am auzit sa se se adune "mai mari lideri ai lumii" si sa se solidarizeze. In Franta au fost doar trei zile de teroare, crestinii sunt decapitati, torturati si persecutati  de ani de zile si nimeni nu li s-a alaturat sa spuna, "je suis  un chrétien", nimeni nu si-a pus  nici o pancarta in care sa spun, "EU SUNT CRESTIN"
Nu am nimic cu nimeni, fiecare raspunde in fata lui Dumnezeu pentru ce face, pentru ce spune, pentru ce deseneaza, insa am ceva pe suflet -Numele lui Dumnezeu nu este aparat nici macar de cei care ar trebui sa il apere.
 Dumnezeu nu are nevoie sa fie aparat de nimeni,  insa acest lucru nu scuza nepasarea noastra sau prea putina noastra implicare si sustinere in rugaciune pentru cei care dau totul pentru HRISTOS.
Astazi o lume intreaga s-a virusat cu acest slogan, oriunde deschizi sa citesti prima data dai de acest slogan, "je suis charlie", de parca a ajuns un fel de salut pentru intreg pamantul, si asta doar pentru trei zile de teroare, trei zile in care cativa insi au ingenunchiat o natiune, cativa insi care au trecut la extrema punand mana pe arma, desi nu aveau nici un drept de a-si face singuri dreptatea.
In cartea Amos am dat asta seara de un verset tare interesant:
"....Sau se întâmplă o nenorocire într-o cetate fără s-o fi făcut Domnul?"
Ceea ce s-a intamplat oare nu stia Domnul? 
Ma intreb... nu ar trebui sa ne alaturam si noi miilor de martiri care isi dau viata pentru Hristos, spunand
DA, SI EU SUNT CRESTIN!
 Când a rupt Mielul pecetea a cincea, am văzut sub altar sufletele celor ce fuseseră înjunghiaţi din pricina Cuvântului lui Dumnezeu şi din pricina mărturisirii pe care o ţinuseră.
  Ei strigau cu glas tare şi ziceau: „Până când, Stăpâne, Tu, care eşti sfânt şi adevărat, zăboveşti să judeci şi să răzbuni sângele nostru asupra locuitorilor pământului?”
  Fiecăruia din ei i s-a dat o haină albă şi li s-a spus să se mai odihnească puţină vreme, până se va împlini numărul tovarăşilor lor de slujbă şi al fraţilor lor, care aveau să fie omorâţi ca şi ei.

 Apoc.6:9-11
Iata ce fac acesti crestini martiri, implinesc numarul.
..................

Eu nu sunt "Charlie", eu sunt crestin!

4 comentarii:

  1. Si eu u am simtit ca ceva e in neregula cu aceasta afirmatie, si eu m-am gandit ca aceasta atrocitate care pe buna dreptate e de condamnat a ridicat un val mai mare in mass media mai mare decat cel de la 11 septembrie cand :gemenele au cazut si acolo au fost mai multi ucisii, si cred ca numarul atrocitatilor din tarile musulmane e si mai mare si totusi nu s*au ridicat asa un val de proteste. nu stiu de ce dar cred ca " se pregateste" sub acest pretext un control asupra fiecarui individ mult mai mare sub pretextul de lupta impotriva terorismului. Dincolo de grija normala de a verifica posibilii suspecti se poate usor degenera si libertate usor usor va fi ingradita . Caricuturile sunt nevinovate si simpatice uneori dar alteori pot jigni profund si pot genera atrocitati. Ma gandesc daca acei caricutaristi ar fi facut caricaturi la adresa Domnului nostru Isus nu am fi fost intrigati si suparati si noi?. Cei drept fiind crestini nu am fi ripostat violent. dar nu am fi gustat asa o gluma? Fiecare are dreptul la libertate dar totusi asta nu ne da dreptul sa batjocorim credinta cuiva .
    Totdeauna am fost oripilata de ce se intampla cu crestinii in unele tari musulmane. Eu nu cred ca as avea taria sa pun piciorul in o asfel de tara. Sunt rusinata de asta cand vad ca sunt crestini care cu toate riscurile se duc acolo sa propovaduiasca evanghelia desi stiu ca pot fi chinuiti si omorati.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, din fericire inca mai are Dumnezeu oameni pe care ii foloseste in lucrarea Sa, oameni plini de curaj si plini de Duhul Sfant.
    Din pacate acest ziar satiric au publicat si caricaturi care aduc blasfemie lui Dumnezeu, insa crestini nu au ripostat, cu toate ca aceste caricaturi au fost ofensatoare.Dumnezeu le vede pe toate, iar intr-o zi toti ne vom infatisa inaintea Lui si vom raspunde pentru ceea ce facem fiecare.
    Va doresc o zi binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  3. O replică mănuşă la lozinca franceză, draga mea! Am citit şi da, pot spune la fel:eu nu sunt Charlie, EU SUNT CREŞTINĂ!

    RăspundețiȘtergere
  4. AMIN, Elena. Asa este, NOI SUNTEM CRESTINI!
    O zi cu mult soare in suflet. Multe si calde imbratisari din Timisoara.

    RăspundețiȘtergere