Versetul zilei

28 ianuarie 2015

Ceceteaza, si iar cerceteaza!

Cat traieste omul pe acest pamant este dornic de a stii, de a cunoaste si de a cerceta. Citim in fiecare zi despre  noi si noi descoperiri pe care le fac oamenii de stiinta, ori toate acestea au fost facute in urma unor cercetari minutioase in domeniile respective. Noi, oamenii de rand atunci cand auzim anumite vesti ne punem si cercetam ca sa fim siguri daca este asa, si nu-i nimic rau pentru in asta, pentru ca nu este bine sa fim in necunostinta de cauza sau surprinsi de evenimente. De-aceea si Biblia si ne invata sa facem cercetari. Cercetari atat in fiecare domeniu al vietii noastre dar si cercetarea Scripturii pentru a nu fi surprinsi de  evenimentele care vor veni.
 Pentru ca stim ca Dumnezeu doreste sa avem o inima curata si neprihanita, trebuie sa-L rugam ca prin Duhul Sau sa ne cerceteze si inima noastra.
Sunt multe referinte in Scriptura in care suntem indemnati  spre a face cercetari.In Plang. lui Ieremia Cuvantul  spune sa cercetam umblarea noastra,
"Să luăm seama la umbletele noastre, să le cercetăm şi să ne întoarcem la Domnul"
In Galateni 6 suntem indemnati sa ne cercetam fiecare fapta, "Fiecare să-şi cerceteze fapta lui...", iar in 1 Corinteni suntemn indemnati sa ne cercetam pe noi insine si nu pe altii.
"Fiecare să se cerceteze, dar, pe sine însuşi....".
Dar cum am putea sa ne cercetam mai bine daca nu in lumina Cuvantului. Doar citind poruncile lui Dumnezeu vom putea vedea daca suntem pe calea trasata de EL sau pe langa cale, de-aceea suntem indemnati sa cercetam:

 -sa cercetam Scripturile, (Ioan 5:39)"Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine",  
-sa cercetam toate lucrurile, (1 Tesaloniceni 5:21) "Ci cercetaţi toate lucrurile şi păstraţi ce este bun"
-sa cercetam tot ce este placut inaintea Domnului, (Efeseni 5 :10) "Cercetaţi ce este plăcut înaintea Domnului"
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu