Versetul zilei

23 noiembrie 2014

Bogatia, o virtute sau un handicap?

Deoarece un tepus, ca si la Pavel m-a impiedicat sa ajung la biserica, desi niciodata n-am sa-i inteleg pe cei care stau acasa din motive subiective, dar Domnul sa-i cerceteze, m-am pus sa citesc Proverbe 23.
Mi-a ramas privirea asupra unui verset:
"Nu te chinui ca să te îmbogăţeşti, nu-ţi pune priceperea în aceasta"
Doamne si cat de mult  ne stoarcem creierul uneori pentru a face bani si a ne imbogatii cat mai mult!
Intr-o societate in care tot mai multi oamnei cauta sa se imbogateasca cat mai mult, si daca se poate peste noapte, subiectul acesta pare de neabordat, chiar si in bisericile crestine uneori.
Dar este oare asa rau sa fii bogat?
Daca ne amintim de ceea ce spunea Domnul Isus in pilda cu tanarul bogat, vedem ca din perspectiva biblica este aproape imposibil ca sa intre un bogat in Imparatia Cerului.
Doamne si cand ma gandesc cati bogati avem in tara noastra...!
Si totusi, bogatia este o virtute sau un handicap pentru un crestin?
Bogatia  este rea atunci cand  produce inrobire!
De aceea, omorâţi mădularele voastre care sunt pe pământ: curvia, necurăţia, patima, pofta rea şi lăcomia, care este o închinare la idoli.
Coloseni 3:5 
Lacomia=inchinarea la idoli  
Inchinarea la idoli este ingaduinta ca un lucru sa devina centrul atentiei tale. Tot universul tau se invarte in jurul acelei dorinte, ba mai mult ajungi dependent de ea, ori in acest caz, increderea ta nu mai este in Dumnezeu, ci te increzi in posesiuni.
Nu rar ne este dat in ultima vreme, ci tot mai des aflam destinul celor care s-au ostenit sa-si puna priceperea la lucru, tocmai pentru a strange cat mai multa avere. Zi de zi aflam ca inca un miliardar, sfarseste arestat si condamnat. Si-au pus increderea in avutii si au aratat ca ei nu au nevoie de Dumnezeu, s-au bazat si au crezut ca daca sunt bogati sunt in siguranta, insa a fost un fals sentiment de siguranta.
Trist este ca tot mai multi crestini sunt cuprinsi de acest virus. Ocupandu-se de a-si agonisi cat mai mult ajung sa priveasca vesnicia ca ceva...foarte indepartat.Ajung sa fie atasati de lucrurile si posesiunile de pe acest pamanat, ori astea te fac sa nu-ti mai doresti ceea ce este in cer sau poate ca doresti, dar nu acum.
Pe vremuri crestinii aveau urmatorul salut,
Maranata, Domnul vine!
Amin, vino Doamne Isuse!
Ori ca sa raspunzi cu "vino Doamne Isuse", trebuie sa fii gata sa lasi tot, in orice clipa, ori mi-e greu sa cred ca un om cu posesiuni multe si avutii doreste sa vina Isus curand.
Bogatia poate fi o binecuvantare pentru acei care isi abandoneaza bogatiile in mana lui Dumnezeu pentru a putea fi folosite in Imparatia lui Dumnezeu si pentru nevoile semenului nostru care este in saracie.
Bogatia poate fi o binecuvantare atunci cand aceasta este incredintata in mainile Celui mai bun administrator, Isus Hristos.
De multe ori aducem inaintea Domnului situatia noastra financiara, nevoile noastre cu care ne confruntam, insa intrebarea este: "ce vrem sa facem cu aceasta avutie?"
La ce ne folosim priceperea, dorim sa fim bogati doar pentru a ne satisface noi poftele sau dorim bogatia pentru largirea Imparatiei Lui?
Zacheu a fost un om bogat, insa cand Dumnezeu l-a strigat, Zacheu a inteles ca bogatia lui nu ii poate mantui sufletul.

Împrăştie-ţi, dar, bogăţia, ca să n-o pierzi! N-o ţine la tine, ca s-o ai! Aruncă-o, ca s-o păstrezi! Cheltuieşte-o, ca s-o câştigi!
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu