Versetul zilei

23 octombrie 2014

Starea de pacat a omenirii!

Aceleasi lucruri au savarsit si cei din Sodoma si Gomora, iar sfarsitul lor a fost tragic.
De ce oare lumea de azi crede ca va avea alt destin?
Mizeaza pe faptul ca Dumnezeu este un Dumnezeu al indurarii si al milei?
Da, avem un Dumnezeu indurator si milos cu cei care isi recunosc pacatele si se caiesc. 
El ii iarta, uita toate pacatelor lor si le arunca in marea uitarii, insa toate acestea le face DOAR CU ACEI CARE  recunosc, se caiesc si parasesc acele pacate.

Interesant este ca,
- in vreme ce 805 milioane de oameni sunt subnutriti in intreaga lume, iar la fiecare minut mor cel putin sase copii de foame, mai marii guvernelor din intreaga lume se lupta sa promoveze si sa legifereze legi contrare Voii lui Dumnezeu.
Interesant este ca,
-in vreme ce aproximativ 14 milioane sunt diagnosticate anual cu cancer iar numarul este in continua crestere, iar mortalitatea prin cancer este de 16% la nivel global,
iata ca  exista o mare preocupare ca minoritatile sexuale sa fie acceptate, ba mai mult se impune oficierea religioasa a casatoriilor de acelasi sex.

Cuvantul lui Dumnezeu in Romani 1 descrie starea de pacat a omenirii si spune raspicat :
 Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer împotriva oricărei necinstiri a lui Dumnezeu şi împotriva oricărei nelegiuiri a oamenilor care înăbuşă adevărul în nelegiuirea lor.
 
Fiindcă ce se poate cunoaşte despre Dumnezeu le este descoperit în ei, căci le-a fost arătat de Dumnezeu.

În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; fiindcă, măcar că au cunoscut pe Dumnezeu, nu L-au proslăvit ca Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit; ci s-au dedat la gândiri deşarte, şi inima lor fără pricepere s-a întunecat. S-au fălit că sunt înţelepţi, şi au înnebunit; şi au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare şi târâtoare.
De aceea, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.
Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor în una care este împotriva firii;  tot astfel, şi bărbaţii au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.
Fiindcă n-au căutat să păstreze pe Dumnezeu în cunoştinţa lor, Dumnezeu i-a lăsat în voia minţii lor blestemate, ca să facă lucruri neîngăduite.   
Astfel, au ajuns plini de orice fel de nelegiuire, de curvie, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de porniri răutăcioase; sunt şoptitori, bârfitori, urâtori de Dumnezeu, obraznici, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, neascultători de părinţi, fără pricepere, călcători de cuvânt, fără dragoste firească, neînduplecaţi, fără milă.
Şi, măcar că ştiu hotărârea lui Dumnezeu, că cei ce fac asemenea lucruri sunt vrednici de moarte, totuşi, ei nu numai că le fac, dar şi găsesc de buni pe cei ce le fac.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu