Versetul zilei

1 iulie 2014

Unii cu altii!

Să veghem unii asupra altora, ca să ne îndemnăm la dragoste şi la fapte bune. Să nu părăsim adunarea noastră, cum au unii obicei; ci să ne îndemnăm unii pe alţii şi cu atât mai mult, cu cât vedeţi că ziua se apropie.
Evrei 10:24-25 
De multe ori ori am gasit acest indemn altruist in Scriptura, vegheati unii asupra altora, purtati-va sarcina unii altora, rugati-va unii pentru altii, spalati-va picioarele unii altora, indemnati-va unii pe altii, marturisiti-va unii altora pacatele, dar mai presus de toate iubiti-va unii pe altii.
Nu stiu cati luam in serios astazi acest indemn. Traim intr-o lume mai mult decat egoista, fiecare doar pentru el si nimeni nu are timp sa se gandeasca la problemele celuilalt.Auzim foarte des..."si-asa am eu destule probleme, nu mai am nevoie si de ale altuia", ori Biblia ne invata cu totul altceva.Ne invata altruismul si nu egoismul.
Să veghem unii asupra altora... Am sa fac referire strict la un indemn pe care il gasim in versetul de mai sus.

In ultima vreme tot mai multi fratii de-ai nostri de credinta au parasit adunarea si tot mai multe biserici raman goale.Personal am intalnit recent o familie care nu mai frecventeaza adunarea, desi isi declara aceeasi credinta, acelasi Dumnezeu (cel putin asa declara).Motivele sunt cat se poate de diverse, puerile as indrazni sa spun, si sunt convinsa ca si dumneavoastra cunoasteti asemenea cazuri sau poate ati si intalnit chiar. Intrebarea este: "ce facem noi?".Care este atitudinea noastra cand intalnim acesti oameni? Cum reactionam noi? 
Intr-adevar, datoria noastra de frati este de a veghea unii asupra altora, insa nu ne sta in putinta in a-i si convinge, dealtfel  nu putem obliga pe nimeni sa faca ceea ce nu vrea, dar pe de alta parte stim ca ceea ce nu putem face noi, POATE DOMNUL.  
De-aceea cred ca indatorirea si ajutorul nostru, pe langa faptul ca trebuie sa incercam sa stam de vorba cu ei, mai presus de toate trebuie sa ne rugam pentru  ei. Rugaciunea de-altfel poate darama orice zid, poate trece orice bariera, iar mai mult decat atat stim ca Dumnezeu asculta rugaciunile celor neprihaniti.
Roaga-te Domnului sa-ti aminteasca un astfel de caz sau sa-ti descopere, iar mai apoi poarta-i in rugaciune. Biblia spune:
 Fraţilor, dacă s-a rătăcit vreunul dintre voi de la adevăr, şi-l întoarce un altul să ştiţi că cine întoarce pe un păcătos de la rătăcirea căii lui, va mântui un suflet de la moarte şi va acoperi o sumedenie de păcate.
Doamne ajuta-ne! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu