Versetul zilei

21 iunie 2014

Nemărginita mărime a puterii Sale!

Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui, şi să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui în sfinţi şi care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui, pe care a desfăşurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morţi şi L-a pus să şadă la dreapta Sa, în locurile cereşti, mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci şi în cel viitor.El I-a pus totul sub picioare şi L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii, care este trupul Lui, plinătatea Celui ce îndeplineşte totul în toţi.

".... nemărginita mărime a puterii Sale....", spune Pavel.
Nu stiu daca putem vorbi de o viata crestina autentica, fara a cunoaste aceasta marime a puterii Sale.Marele defect al nostru sau mai bine sa ma refer strict la persoana mea, iar daca  cineva se gaseste in aceeasi situatie, atunci Duhul Sfant sa il cerceteze si sa se "m-ai pocaiasca", impreuna cu mine, deci marele defect este ca uneori uitam ce Dumnezeu puternic avem, desi nu cred ca este cineva care sa nu-si doreasca sa fie biruitor. Ori, biruinta a fost deja castigata  de Isus. Cuvantul spune: "El a venit ca sa ne aduca o viata din belsug" (Ioan 10:10). Esenta acestui cuvant "ne scapa", si deseori in loc sa traim o viata de "biruitori", mai degraba traim o viata de 'infranti".
 Dumnezeu nu asta vrea de la mine, si cu siguranta  nu vrea nici de la tine.
Ca si credincios care vreau sa cresc tot mai mult in Harul lui Dumnezeu, am nevoie sa cunosc nemarginita marime a puterii Sale. Numai atunci pot dobandi izbanda asupra celui rau, numai atunci pot fi biruitoare in orice pacat, numai atunci pot duce o viata de biruitor si nu de infrant.
Duhul Sfant ne da aceasta putere, iar noi  suntem păziţi de puterea lui Dumnezeu, prin credinţă, asa spune Cuvantul.
Incurcam multe lucruri si Pavel il indeamna pe Timotei cum sa fie un om placut inaintea lui Dumnezeu.
Suferă împreună cu mine, ca un bun ostaş al lui Hristos.Niciun ostaş nu se încurcă cu treburile vieţii, dacă vrea să placă celui ce l-a înscris la oaste.
M-am inscris la lupta sau nu?
Sunt sau nu sunt un ostas in oastea lui Dumnezeu?

Doamne, chiar daca am fost un ostas care am m-ai atipit in post, iti multumesc ca Duhul Tau ma cerceteaza si nu ma lasa sa adorm.Ajuta-ma sa imbrac toata armura Duhului Sfant si sa fiu gata de lupta in orice clipa!


  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu