Versetul zilei

26 mai 2014

DE CE TREBUIE...???

Lăudaţi pe Domnul!
Lăudaţi pe Domnul din înălţimea cerurilor, lăudaţi-L în locurile cele înalte! Lăudaţi-L, toţi îngerii Lui! Lăudaţi-L, toate oştirile Lui!
Lăudaţi-L, soare şi lună, lăudaţi-L, toate stelele luminoase!
 Lăudaţi-L, cerurile cerurilor, şi voi, ape, care sunteţi mai presus de ceruri!
 Să laude Numele Domnului, căci El a poruncit, şi au fost făcute, le-a întărit pe veci de veci; le-a dat legi şi nu le va călca. Lăudaţi pe Domnul de jos de pe pământ, balauri de mare şi adâncuri toate; foc şi grindină, zăpadă şi ceaţă, vânturi năprasnice, care împliniţi poruncile Lui, munţi şi dealuri toate, pomi roditori şi cedri toţi, fiare şi vite toate, târâtoare şi păsări înaripate, împăraţi ai pământului şi popoare toate, voievozi şi toţi judecătorii pământului, tineri şi tinere, bătrâni şi copii!
 Să laude Numele Domnului! Căci numai Numele Lui este înălţat: măreţia Lui este mai presus de pământ şi de ceruri. El a înălţat tăria poporului Său: iată o pricină de laudă pentru toţi credincioşii Lui, pentru copiii lui Israel, popor de lângă El.
 Lăudaţi pe Domnul!
Psalmul 148
Cartea Psalmilor cred ca este una dintre cele mai citite carti.Fie ca esti la birou si ai un minut liber, fie ca esti pe o banca in parc, fie ca te-ai trezit dimineata si vrei sa iti inviorezi sufletul cu un Cuvant din partea Domnului, fie ca esti in masina si astepti blocat in trafic, cred ca toti ne gasim refugiul intr-un psalm(bineinteles, aici ma refer la cei care isi hranesc sufletul zilnic din Cuvantul lui Dumnezeu).
Nu stiu cati dintre noi, nu am citit acest psalm de cel putin cateva zeci de ori. De la versetul intai si pana la capat, acelasi indemn il gasim,
 "LAUDATI-L PE DOMNUL".
La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul,
 scrie in cartea Genezei cap.1
Tot ce este in cer si pe pamant sunt creatia mainilor Sale !

„Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape.
Dumnezeu a numit întinderea cer ", vers.6-8
 „Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului şi să se arate uscatul!” Şi aşa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări, vers.9-10,
Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, vers.11
Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii; şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul.” Şi aşa a fost.Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele. Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului ca să lumineze pământul, să stăpânească ziua şi noaptea şi să despartă lumina de întuneric, vers.14-18,
Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei, vers.21,
 Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor, vers.25
Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, vers.27

Sunt convinsa ca fiecare cunoastem cartea Geneza si stim care este ordinea creatiei Lui, insa Ps. 148, ne spune ca toata aceasta creatie Il lauda.
Ingerii, soarele, luna, stelele, balaurii de mare şi adâncuri toate; foc şi grindină, zăpadă şi ceaţă, vânturi năprasnice, munţi şi dealuri toate, pomi roditori şi cedri toţi, fiare şi vite toate, târâtoare şi păsări înaripate, împăraţi ai pământului şi popoare toate, voievozi şi toţi judecătorii pământului, tineri şi tinere, bătrâni şi copii!
 Sursa foto: http://bit.ly/fZMkGC
 Toate să laude Numele Domnului, căci El a poruncit, şi au fost făcute, le-a întărit pe veci de veci; le-a dat legi şi nu le va călca. 
 Le-a dat legi, a pus hotare, a dat porunci si nu le va calca!
Privind la toata creatia, nu se poate sa nu vedem ca toate Ii sunt supuse. Nimeni si nimic nu iese de sub autoritatea Sa, nimeni nu face ce vrea, El a stabilit pentru fiecare reguli, si toate Ii sunt supuse.
Soarele si luna stiu cand trebuie sa rasara, dar stiu si cand trebuie sa apuna, la glasul Lui vantul  si tunetul pornesc si tot la glasul Lui se opresc, marea stie pana unde i s-a pus hotar si nu-l incalca, fiarele campului stau acolo unde Le-a asezat, pestii strabat oceanul in lung si lat si pasarile zboara pe inaltul cerului.

Ma intreb, cum ar fi pamantul daca toata aceasta creatie s-ar razvrati...?
Spre exemplu, cum ar fi ziua de maine daca soarele ar refuza sa mai rasara?
Daca luna si stelele ar ramane ascunse si nu mai vor sa-si faca aparitia pe cer? 
Cum ar fi ziua de maine daca marea ar incalca hotarul, ar trece peste el si ar merge pe unde vrea ea?
 Cum ar daca cele mai infiorate fiare ale campului n-ar mai vrea sa traiasca in padure si ar da navala pe strazi, prin orase sau in locuri in care au primit porunca sa nu intre?
 Cum ar fi daca focul ar izbucni cand vrea si  pe unde vrea?
Cum ar fi daca ceata ar refuza sa se mai ridice?
 Cum ar fi daca pomii nu ar mai vrea sa isi dea rodul asa cum Dumnezeu a poruncit? 
Cum ar fi daca pamantul n-ar mai vrea sa dea roade?
Ma intreb cum ar fi, daca pasarile inaripate ar hotari de maine ca nu mai vor sa zboare, ci pur si simplu ar dori sa mearga pe autostrada...?
Suna banal, asa-i?
 Insa, daca toata aceasta creatie ar incalca legile si poruncile date de Dumnezeu, pe intreg pamantul ar fi un haos total.
 Le-a dat legi si nimeni nu le incalca!
 Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”, vers..26.
Omul este coroana creatiunii Sale, a fost facut mai presus decat orice vietate si a hotarat ca toate sa-i fie supuse si sa stapaneasca peste toate, i s-a dat intelepciune mai mult ca la orice vietuitoare, insa....
OMUL ESTE SINGURUL CARE A INCALCAT TOATE LEGILE SI PORUNCILE.
OMUL ESTE SINGURUL CARE S-A RAZVRATIT SI CARE CONTINUA SA SE RAZVRATEASCA TOT MAI MULT.
Oare, a ajuns omul mai prejos decat orice creatie a lui Dumnezeu?
Cat de mare este durere Creatorului? Toata creatia Il lauda, noi ce facem?
Tocmai pe noi care ne-a facut cu mult mai presus decat orice lucru, tocmai noi ne-am razvratit?
 Tocmai noi uitam sa ii aducem lauda si multumire?
Citind psalmul  mezinului meu cel mic si explicandu-i ceea ce incercam in randurile de mai sus sa exprim, la un moment dat cazut pe ganduri mi-a spus,
"mami, cred ca in acest moment as vrea sa fiu mai bine o cioara sau orice altceva ca sa nu incalc poruncile"

Nu, nu trebuie sa fim o cioara, nu trebuie sa fim o stea, nu trebuie sa fim un tunet, nu trebuie sa fim o vietuitoare...
TREBUIE SA II DAM ASCULTARE SI LAUDA.
TREBUIE...
 pentru ca ne-a creat(Geneza 1:27),
pentru ca ne-a iubit(Efeseni 2:4),
pentru ca ne-a iertat( Coloseni 2:13), 
pentru ca ne-a infiat(Galateni 3:26)
 pentru ca ne-a dat viata vesnica (Ioan 3:16)
Daca toate acestea Il asculta si-I sunt supuse, oare nu suntem noi cu mult mai datori sa Ii dam ascultare si sa-I fim supusi?
Doamne ajuta-ma sa ma supun, sa traiesc in ascultare si legile date de Tine sa nu le incalc.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu