Versetul zilei

13 martie 2014

Cantarea - cea mai buna solutie in orice circumstanta!

Cantati Domnului o cantare noua !

Cantarea de lauda are un rol foarte important in viata unui crestin, de vreme ce e intalnit acest verset de-atatea ori.Este un indemn pe care il intalnim des in Scriptura mai ales in cartea Psalmiilor.
Cantarea nu este un ritual, ci ea porneste spontan din inima celui care Il iubeste pe Domnul!
Atunci cand iti iubesti sotia sau sotul ii spui cuvinte frumoase, ii soptesti cuvinte de iubire, in orice loc si la orice ora, cum este si normal.Nu faci asta ca esti obligat, asa-i? O faci din placere.Tot la fel este si cu cel care-L iubeste pe Domnul, cand El este viu in inima noastra exista si o dorinta arzatoare de a-L onora, de a-L venera pe Cel iubit.
Motive? Avem mii de motive!
Cand in viata noastra se implineste voia Lui si vedem cum binecuvantarile curg, nu exista mod mai minunat de a ne exprima bucuria.Dar tot la fel si cand suntem in mijlocul suferintei, trebuie sa ne  apropiem de El prin cantare.E un mod de exprimare a bucuriei. Bineinteles nu a bucuriei ca suntem in suferinta, ci a bucuriei ca nu am fost parasiti si nu ne-a lasat singuri in astfel de momente. Atunci mai mult ca oricand simtim nevoia sa-I cantam.Prin cantare Dumnezeu ne intareste credinta noastra si ne da taria de a accepta situatia prin care trecem. Trebuie sa recunoastem ca nimanui nu ii place sa treaca prin suferinta, cum tot la fel trebuie sa recunoastem ca nu toti suntem in stare sa acceptam in viata noastra incercarile, dar prin cantare, Dumnezeu ne da taria si puterea necesara.Prin cantarea alungam orice gand rau din minte, alungam duhurile rele dimprejurul nostru si Duhul de pace si de siguranta coboara peste noi.
Prin cantare-L adoram pe Dumnezeu si prezenta Sa ne inunda sufletul.
Indiferent ca ai sau nu ai, indiferent ca razi sau plangi, indiferent ca iti merge bine sau rau, lauda-L pe Domnul, pentru ca El este Domn si in bucurii si in incercari!
Cantati Domnului o cantare noua !
Doamne te voi lauda si te voi binecuvanta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu