Versetul zilei

27 ianuarie 2014

Stalpul de sare!

Asa cum am promis ca voi reveni cu cateva ganduri din predica fratelui Iosif Berce, bineinteles daca sanatatea imi permite si slava Domnului ca EL asculta rugaciunile, rugaciunile  mele, ale voastre si tin sa va multumesc, pentru ca pana acum slava Domnului nu m-a ajuns inca raceala.
Asa cum va spuneam finalul de saptamana a fost o adevarata binecuvantare pentru suflet, si cred ca in asentimentul meu sunt  toti acei care au fost prezenti sau care au urmarit live.
Este clar ca traim sfarsitul vremurilor, si vremea sfarsitul a inceput inca de cand a venit Isus pe pamant, acum traim finalul acestor vremuri.
 Generatia noastra traim acest moment si traim finalul acestor vremuri, insa trebuie sa stim un lucru,
"Dumnezeu nu mantuie si nu ne tine in har, daca nu traim in adevarul Evangheliei", dar in acelasi timp trebuie sa stim ca,
" Atunci cand Dumnezeu salveaza pe cineva din casa, El are in vedere toata casa",
si nu pot decat sa zic AMIN!

Uitand-ne la Lot si familia lui, Dumnezeu a vrut ca sa-l salveze, insa nu a vrut doar pe el, ci toata casa lui.
Bărbaţii aceia (adica ingerii) au zis lui Lot: „Pe cine mai ai aici? Gineri, fii şi fiice şi tot ce ai în cetate: scoate-i din locul acesta. Căci avem să nimicim locul acesta, pentru că a ajuns mare plângere înaintea Domnului împotriva locuitorilor lui. De aceea ne-a trimis Domnul, ca să-l nimicim.” Geneza 19:12-13
Au trecut mii de ani de cand s-a intamplat aceasta catastrofa in Sodoma si Gomora, si vine dr. Luca  si ne reaminteste acest episod:
"Aduceţi-vă aminte de nevasta lui Lot", Luca 17:32
 Intr-adevar chiar trebuie sa ne amintim, pentru ca ceea ce s-a intamplat cu nevasta lui Lot, se poate intampla si cu noi daca nu traim in ascultare.
Practic pacatul ei "minor" (doar stim care este, doar a intors capul spre Sodoma), a costat-o viata, insa tocmai pentru ca s-au intamplat aceste lucruri, trebuie sa retinem:
  • Chiar daca am trait sau avem experiente frumoase cu Dumnezeu, acestea nu sunt definitorii in ce priveste mantuirea prezenta si mantuirea finala.
Vizita ingerilor a fost una dintre cele mai frumoase experiente a lor ca familie, si implicit si a nevestei lui Lot. Nu ne este dat la multi sa  primim in vizita chiar ingeri trimisi de Domnul....!
 Iata ca in ciuda acestei experiente minunate,  la final....sotia lui s-a pierdut.
Poate ca la un moment dat si noi am trait sau traim experiente minunate cu Dumnezeu, insa nimic din toate acestea nu ne vor garanta  mantuirea noastra finala, daca nu traim in adevarul Evangheliei.
  • Chiar daca ai fost salvat, te poti pierde.
Un studiu facut de cercetatori in privinta cauzelor care duc la accident, a aratat ca majoritatea accidentelor se intampla la final de drum. De ce....? Pentru ca la final, cu cat ne apropiem de destinatie devenim stapani pe noi sau cel putin asa credem. Asa a fost si cu nevasta lui Lot, a fost salvata si de-acum era sigura ca nimic nu i se mai poate intampla, probabil de-aceea si-a permis sa intoarca capul, insa nu a fost asa.
 Stiti care este culmea  ratacirii....? Sa te ratacesti chiar mergand la biserica, chiar slujindu-l pe Dumnezeu. 
Chiar daca am avut experiente frumoase, chiar daca am mers la biserica o viata, chiar daca L-am slujit si am fost implicati in diferite activitati in biserica....ne putem pierde.
DACA NU ESTI NASCUT DIN NOU, nimic nu poate fi mai dureros, decat sa te pierzi la granita dintre lume si Imparatia lui Dumnezeu.
Poate ca ne intrebam, de ce nevasta lui Lot a fost salvata din Sodoma, ca mai apoi sa piara in acest mod?
Pacatul nu pare atat de mare, ba chiar deloc am putea spune, si totusi a fost pedepsita drastic.
Pentru ca Dumnezeu este un Dumnezeu sfant, dar in acelasi timp este si  un Dumnezeu drept! 
Intr-adevar ea iesise din Sodoma, insa Sodoma era inca in inma ei.
  • In mijlocul judecatii, Dumnezeu inca are mila, dar sa nu uitam ca in mijlocul milei, El are si o zi de judecata!
Judecata lui Dumnezeu a si inceput asupra omenirii prin tot felul de catastrofe care ne sunt date, uitati-va ce se intampla in jur, dar cu toate aceste Dumnezeu are inca mila de noi, inca traim si ne mai da binecuvantari prin mila Sa. Insa va veni o vreme cand doar prin mila Sa vom ajunge in Imparatia Sa, dar in acelasi timp atunci, in mijlocul milei va avea o zi de judecata pentru cei care nu au trait in adevar si in ascultare.
Un om care se împotriveşte tuturor mustrărilor va fi zdrobit deodată şi fără leac, spune Solomon in cartea sa din Proverbe 29:1
Da, pacatul sotiei lui Lot nu a fost mare, insa:
  • Dumnezeu nu-si negociaza termenii salvarii.
Ingerii trimisi de Dumnezeu au stabilit clauze clare:
"După ce i-au scos afară, unul din ei a zis: „Scapă-ţi viaţa; să nu te uiţi înapoi şi să nu te opreşti în vreun loc din câmpie: scapă la munte, ca să nu pieri.”
Geneza  19:17
Ingerii trimisi de Dumnezeu au stabilit  clar termenii salvarii, insa nevasta lui Lot a ignorat, si asta a transformat-o in stalp de sare.
Pentru intreaga omenire s-au stabilit termenii salvarii, si acestia sunt scrisi in urmatoarele versete,
din Marcu 16:16
Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit.
iar in Ioan 6:47, Isus spune:
Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viaţa veşnică.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu