Versetul zilei

16 octombrie 2013

Iertarea deplina (2)

    Am continuat sa citesc in cartea despre care va vorbeam ieri. De-aceea am sa continui cu cateva sfaturi scrise de R.T.Kendall in cartea sa, "Iertare deplina"
Dumnezeu ne-a  dat un mandat cu privire la iertare, "Iertati-va unul pe altul cum v-a iertat si Dumnezeu pe voi in Hristos"
   Trebuie retinut ca, a ierta deplin pe cineva  nu inseamna neaparat  ca dorim sa petrecem concediul impreuna, ci inseamna a lepada din inima noastra toata amaraciunea cu privire la ceea ce ne-a facut.
   Iertarea deplina nu inseamna ca trebuie sa inchidem ochii la cei care vor continua sa faca rau altora. 
                                  Ce NU INSEAMNA iertarea deplina!
  • Sa aprobam ce au facut!
Cred ca noi suntem cel mai bun exemplu.Dumnezeu nu iubeste pacatul nostru, dar cu toate acestea ne iarta.Exemple avem destule in Scriptura.
 Pacatul lui Adam si al Evei.
S-a miniat pe ei si totusi le-a facut haine (Geneza 3: 21).
Cuvantul  "Du-te si sa nu mai pacatuiesti", spus femeii prinsa in adulter, este dovada clara ca nu a fost de-acord cu pacatul ei, dar totusi El a iertat-o.
  • Sa justificam ceea ce au facut!
Raul nu poate fi justificat sub nici o forma. Ce este rau, Dumnezeu niciodata nu va spune ca e drept....
Moise cand a mijlocit pentru poporul Israel, nu cautat sa le scuze cumva pacatul, ci pur si simplu a mijlocit.
  • Sa-i gratiem pentru ce au facut!
O gratiere inseamna a fi scutit de consecintele faptelor rele. Ori daca cei rai sunt gratiati, maine vor face rau iarasi, poate nu noua, ci altora.A ierta e una, a-si plati pedeapsa e alta.
  • Impacarea!
Iertarea si impacarea nu  reprezinta acelasi lucru intotdeauna. Iertam, dar poate persoana pe care am iertat-o nu mai doreste o relatie cu noi, sau poate noi nu mai dorim o refacere a prieteniei, insa nu trebuie  sa pastram ranchiuna.
O persoana vatamata poate ierta pe cel vinovat, fara impacare.
  • Sa negam ce au facut!
Sunt multe victime minore ale violurilor in care, chiar in cei care au avut incredere, tocmai ei au facut acest act oribil. Multe persoane incearca sa traiasca in negare, refuzand sa isi aduca aminte evenimentul respectiv.
Adevarata iertare poate fi oferita numai dupa ce acceptam realitatea.
  • Sa fim orbi fata de ce s-a intamplat!
Pavel spune;"dragostea nu tine minte raul", adica nu il ducem la computerul nostru mintal, pentru a tine seama mai tarziu de el, insa nu  trebuie sa negam raul care s-a produs.
  • Sa uitam!
Evenimentele importante, fie bune, fie rele  nu poti sa le uiti in viata.A ierta deplin nu inseamna a nu-ti mai aduce aminte de raul care ti s-a facut, din contra...stii ce ti-a facut, si in ciuda acestui fapt ai ales sa ierti....
Este o dovada de har mai mare sa fii pe deplin constient de ce s-a intamplat-si totusi sa alegi sa ierti!
  • Sa refuzam sa luam raul in serios!
Pana nu realizam gravitatea raului, nici nu putem ierta.Marea victorie pentru cel care iarta este sa infrunte gravitatea raului facut...si totusi sa ierte.
Datorita gravitatii pacatului nostru, Dumnezeu a hotarat sa-L trimita pe Isus in lumea aceasta ca sa moara prntru a ne spala pe noi de pacate. Nu considera pacatele noastre fara importanta, dar totusi ne iarta deplin.
  • Sa pretinde ca nu suntem raniti !
A ne da zglobi noi ca nu ne afecteaza raul care ni s-a facut, nu este cea mai buna alegere.
Isus a fost ranit cand a fost lovit peste fata de aprodul marelui preot. A fost ranit atat fizic, cat si in suflet.Chiar l-a intrebat: "de ce ma bati?", ca mai apoi sa aiba puterea sa spuna: 
"TATA, IARTA-I CACI NU STIU CE FAC!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu