Versetul zilei

22 septembrie 2013

Cel mai mare atac impotriva crestinilor

Ne-am gandit vreodata ca in timp ce noi iesim de la biserica si mergem acasa linistiti servind pranzul, altii crestini isi pierd viata?

Un dublu atentat sinucigaş comis în faţa unei biserici a provocat moartea a cel puţin 53 de persoane şi rănirea altor peste 100, duminică, la Peshawar, oraş mare situat în vestul Pakistanului, au anunţat autorităţile locale.



Acesta este unul dintre cele mai sângeroase atacuri comise vreodată împotriva creştinilor din Pakistan, ţară musulmană în proporţie de 95 la sută. Creştinii reprezintă aici aproximativ 3 la sută din populaţie şi au devenit victimele discriminării, dar sunt rareori vizaţi de atentate.
Bilanţul de 53 de morţi şi peste 100 de răniţi a fost oferit AFP de medicul Sher Ali, din cadrul spitalului Lady Reading, principalul spital public din Peshawar.
Acesta ar putea creşte, "deoarece majoritatea răniţilor sunt în stare critică", a declarat la faţa locului responsabilul de administraţia oraşului, Sahibzada Anees.
Cei doi kamikaze au declanşat încărcătura de explozibil pe care o purtau asupra lor la ieşirea de la slujbă, a precizat el.
Nord-vestul Pakistanului este un bastion al numeroaselor grupări rebele islamiste, între care Mişcarea talibanilor din Pakistan (TTP), autoarea a numeroase atentate, dintre care unele împotriva minorităţilor religioase, soldate în total cu peste 6.000 de morţi din 2007.



Stire preluata de pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/ 

Cred ca in aceste momente este bine ca rugaciunile noastre sa fie indreptate spre toti crestinii din tarile musulmane. Domnul sa le intareasca credinta si El sa fie mangaietorul familiilor indurerate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu