Versetul zilei

22 septembrie 2013

Hrana ta zilnica !

22 Septembrie
2 Cronici 1.1-17
Suntem introduşi dintr-o dată în împărăția măreţului Solomon. Numele lui, semnificând „cel plin de pace", ne atrage atenţia asupra lui Hristos, „Prinţul păcii" (Isaia 9.6), a cărui domnie viitoare este frumos ilustrată în pasajele şi descrierile pe care urmează să le citim. Facem precizarea că aceste capitole surprind în principal împărăţia şi adorarea pe pământ a lui Mesia al lui Israel. Şi încă o dată gândurile noastre se îndreaptă, prin analogie sau prin contrast, asupra Bisericii şi a Capului ei.
Cererea pe care Domnul o discerne în inima tânărului împărat este similară celei a apostolului Pavel făcută în favoarea efesenilor. Pavel i-a amintit în rugăciune, pentru ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl gloriei, să le dea un duh de înţelepciune şi de descoperire în cunoaşterea deplină a Lui, iar ochii inimii lor să fie luminaţi (Efeseni 1.16-18).
„Pentru că Domnul dă înţelepciune; din gura Lui ies cunoştinţa şi priceperea", a scris Solomon în cartea Proverbe (2.6). Fie ca să dorim să ne aflăm în posesia acelei înţelepciuni de sus şi să o cerem de la Cel „care dă tuturor cu dărnicie şi nu reproşează" (Iacov 1.5).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu