Versetul zilei

13 august 2013

Toate Ii sunt supuse, dar omul....NU !

In sfarsit...concediu...!
Sunt in prima zi de concediu...si e atat de bine.Inca sunt acasa si ma pregatesc sa plec, dar nu inainte de a mai scrie cateva randuri., pentru ca nu stiu "cand" si "daca", voi mai putea scrie ceva.
Stiu ca plec....dar nu stiu daca ajung....pentru ca Dumnezeu este in controlul tuturor lucrurilor.Asa cum citeam azi de dimineata un cuvant din cartea Marcu 4: 39, 41,
El S-a sculat, a certat vântul şi a zis mării: „Taci! Fără gură!” Vântul a stat şi s-a făcut o linişte mare....I-a apucat o mare frică şi ziceau unii către alţii: „Cine este Acesta de Îl ascultă chiar şi vântul şi marea?”

CINE ESTE ACELA? Te-ai intrebat vreodata CINE ESTE ACELA ?

Isaia 51:10, 15
Nu eşti Tu acela care ai uscat marea, apele adâncului celui mare, şi ai croit în adâncimile mării un drum pentru trecerea celor răscumpăraţi?Eu sunt Domnul Dumnezeul tău care stârnesc marea şi fac să-i urle valurile şi al cărui nume este Domnul oştirilor.
EL este ACELA, spune psalmistul,
A mustrat Marea Roşie, şi ea s-a uscat; şi i-a trecut prin adâncuri ca printr-un pustiu.
Psalmii 106:9
EL este ACELA, spune prorocul Ieremia in cap.31:35
Aşa vorbeşte Domnul care a făcut soarele să lumineze ziua, care a rânduit luna şi stelele să lumineze noaptea, care întărâtă marea şi face valurile ei să urle, El, al cărui nume este Domnul oştirilor:
EL este ACELA care spune David in cartea Psalmi 146:6
El a făcut cerurile şi pământul, marea şi tot ce este în ea.
TOATE Iti sunt supuse DOAMNE!
Psalmi 119:91
După legile Tale stă în picioare totul astăzi, căci toate lucrurile Îţi sunt supuse.
Mi-a venit un gand azi de dimineata in timpul care citeam, 
"singurul care nu Ii este supus lui Dumnezeu , ESTE OMUL!"
Credeti ca nu ar putea sa faca si acest lucru , sa I se supuna?
El care are atata putere? Oh, ba da....!
Numai ca Dumnezeu ne-a dat libertatea aceasta de a alege noi singuri cui sa ne supunem. In puterea noastra sta aceasta alegere, Dumnezeu nu forteaza pe nimeni.
Omul a ales sa nu i se supuna, inca din gradina Edenului. A ales sa nu asculte de Dumnezeu, sa nu creada ceea ce a spus El, sa puna la indoiala cuvantul Lui, omul a ales sa asculte soapta celui rau.Inca din Eden Dumnezeu a vazut acest lucru,
Geneza 6:5
Domnul a văzut că răutatea omului era mare pe pământ şi că toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rău.
Cat de nevrednic este omul! Cat de nerecunoscator! Dumnezeu l-a creeat dupa chipul Sau, i-a dat tot ce era mai frumos pe mana sa, i-a dat gradina Edenului cu tot ce a creeat, dar omul nu a fost multumit....
Cat de rai suntem noi oamenii.....! Cat de rai suntem si astazi, "INCA" ne da mii de binecuvantari, si tot nemultumiti suntem, ne da viata, hrana, apa, soare....ne da totul...si cu toate acestea ne comportam ca si cum nu ne da nimic.....Ne comportam ca si cum TOTUL ne apartine, ne comportam ca si cum EL ne este dator, ne comportam ca si cum EL are obligatii fata de noi, si noi fata de EL....
Omul este singurul care nu vrea sa I se supuna! De ce.....?
PENTRU CA NU ARE DUHUL LUI DUMNEZEU IN EL !
Un om care nu vrea calauzirea Duhului Sfant in viata sa, nu are cum sa i se spuna. Duhul lui Dumnezeu nu a ramas in noi, pentru ca noi suntem fire pacatoasa.
Geneza 6:3
Atunci Domnul a zis: „Duhul Meu nu va rămâne pururi în om, căci şi omul nu este decât carne păcătoasă...
Suntem nascuti din pamant si  suntem pamantesti, dar Dumnezeu s-a indurat si ne-a dat aceasta sansa de a ne naste din Duh si de a deveni duhovnicesti.
1 Corinteni 15:47
Omul dintâi este din pământ, pământesc; Omul al doilea este din cer. 
A fi nascut din nou, a fi nascut din Duh, vom putea pazi poruncile LUI, firea noastra I se va supune, pentru ca vom recunoaste ca EL ESTE DOMN ! Slava LUI !
Ezechiel 36:27
Voi pune Duhul Meu în voi şi vă voi face să urmaţi poruncile Mele, şi să păziţi, şi să împliniţi legile Mele.

Doamne  ajuta-ne si da-ne intelepciune, sa putem  intelege  ca nu suntem decat un fir de praf in fata Ta, si ca oricand acest fir de praf,  poate fi purtat de vant .
O zi minunata tuturor va doresc, celor care cititi aceste randuri si Domnul sa va binecuvinteze !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu