Versetul zilei

7 octombrie 2012

Un ajutor potrivit !

 "Domnul Dumnezeu a zis: „Nu este bine ca omul să fie singur; am să-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Geneza 2: 18
Indiferent cat de tare este un barbat, se pare ca are nevoie de un ajutor, si nu orice fel de ajutor, ci un ajutor potrivit asa cum numai Dumnezeu stie sa il dea.
Atunci cand incredintezi in mainile Domnului viitorul tau si stai increzator in El, Dumnezeu se implica  in toate momentele premergatoare. O sotie credincioasa sau un sot credincios, este un dar de la Dumnezeu, si este foarte important ca darul pregatit pentru ambii parteneri sa fie identificat de Dumnezeu. Mai mult, este foarte important sa inveti a cunoaste voia lui Dumnezeu. Ca si Copil a lui Dumnezeu care ai incredintat in Mana Lui viitorul, casnicia ta NU poate fi un esec, pentru ca Domnul nu greseste niciodata.

Unul din principiile pe care le-a lasat Dumnezeu cu privire la viata  de casnicie pentru a fi fericiti este: Comuniunea cu Dumnezeu  si comunicarea unul cu celalat !
Ca si copii ai lui Dumnezeu, este foarte importanta comuniunea cu Dumnezeu.
De aceea va lăsa omul pe tatăl său şi pe mama sa, şi se va lipi de nevasta sa şi se vor face un singur trup. Geneza 2:24
Va lasa....nu inseamna a-ti abandona parinti. Unii parinti care au fost atasati de copilul lor, si asta se intampla in general la baieti, si-atunci unii parinti considera ca cea care a aparut in viata fiului lor...l-a influentat si incearca sa il departeze de ei. Nicidecum..... !
Bilblia insasi spune : "va lasa...si se va lipi de nevasta sa". Dar nu este suficient doar sa se lipeasca...ci sa devina un singur trup . Aici in schimb, e cel mai mare efort de depus...sa devii un singur trup...un singur trup...desi esti diferit. Ai gusturi diferite, dorinte diferite, ai obiceiuri si atatea, si-atatea lucruri fac diferenta....si intotdeauna aceste diferente sunt greu de depasit..si totusi, ei devin UNA.
Acest lucru de a deveni un singur trup, nu se poate realiza decat daca DUMNEZEU este in mijlocul lor, de-aceea este importanta comuniunea cu Dumnezeu impreuna ca un singur trup, si nu separat. Este una sa te rogi singur  si alta este sa te rogi impreuna cu sotul sau sotia ta. Orice problema, orice necaz, orice bucurie, atunci cand o impartasesti cu cel drag...e minunat. La fel si cei doi, care au devenit un singur trup, e minunat sa stea de vorba cu Domnul si sa impartaseasca totul, fie ca au o   bucurie, fie ca sunt in  necaz.
Frumoase sunt casniciile in care de la inceput  DUMNEZEU este pe primul plan, si cred ca si binecuvantarea Domnului care va fi peste ei ca familie pana la sfarsit, pentru ca,
ceea ce Dumnezeu binecuvinteaza, va fi binecuvantat in veci ! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu